Vevina friction protection

 

vevinaHet rokjes en jurkjes seizoen is weer vol aan de gang (oké met af en een toe een spijkerbroek dag er tussen door omdat het weer eens hard regent). Een lekker luchtig jurkje om de warmte te trotseren. Blote benen, slippers aan, zonnebril op en genieten maar. Alleen word ik nooit zo heel blij van rokjesdag. Waarom?

Ik heb helaas geen maatje 36, en zal dit overigens ook nooit krijgen, en dat zorgt er voor dat mijn bovenbenen gaan schuren tegen elkaar. Net iets te veel gezelligheid op die donderdijen van mij. Allemaal geen probleem als je een leuke skinny jeans aan hebt, maar zodra je een leuk rokje aan hebt moet je toch echt wel iets tussen die donderdijen hebben. Anders zit je ’s avonds op de bank met gevoelsmatig een vuurtje tussen je benen omdat ze tegen elkaar aan hebben geschuurd. Nou heb ik jaren korte broekjes onder mijn jurkjes en rokjes gedragen maar daar ben ik een beetje klaar mee. Ze zijn sowieso moeilijk te vinden. Zeeman was eerst mijn to go plek voor de korte broekjes maar die zijn weer verdwenen. Die geweldige control pants heb ik ook nog een tijdje gedragen. 1 Probleem: die zijn altijd synthetisch. En laat ik daar nou een bloedhekel aan hebben. Niemand heeft zin in een synthetisch broekje met 30 graden. Dus ging op zoek naar een alternatief.

Via Bol.com zag ik Vevina friction protection crème. Ineens ging er lampje branden omdat ik over deze crème wel eens gelezen had. En dan vooral positieve dingen! Voor €10,49 heb je een tube van 30ml. Geen grote tube maar voldoende om het seizoen door te komen. Je smeert het alleen op de ‘schuurplekken’. Ik heb het voornamelijk bij mijn bovenbenen maar je kan het ook bij je armen, buik of borsten smeren.

vevina1

De verpakking vind ik een beetje ouderwets of mutserig ogen. Die beentjes, de kleur. Ik weet niet. Ik word niet warm van de verpakking. Maar goed. Don’t judge a book by it’s cover.

vevina2

De crème is wit en nagenoeg geurloos. Je smeert het makkelijk uit en het is ook zo ingetrokken. Ik smeerde de crème op de beruchte donderdijen en ging eens goed in huis rondlopen. Even poetsen, opruimen en gewoon mijn dagelijkse dingen.
Ik had verwacht dat ik de wrijving van mijn bovenbenen minder zou merken. Of dat het soepeler zou gaan. Maar hier merk ik eigenlijk geen verschil in. Wel merk ik dat het geen pijn doet na een tijdje driftig te hebben gelopen.Dus: voldoet het aan mijn verwachtingen? Nee niet helemaal. Het wrijven is niet weg (zou natuurlijk ook een wondermiddel zijn) maar het schuren wel. Geen rode huid meer!

Voordelen:

  • kleine tube dus makkelijk mee te nemen in je tas.
  • smeert makkelijk en snel uit.
  • redelijk makkelijk verkrijgbaar (online goed te verkrijgen via bol.com).

Nadelen:

  • Het neemt het wrijven niet weg enkel het pijnlijke schuren.
  • Niet in een ‘bakstenen’ winkel te verkrijgen.
  • De prijs kan een nadeel zijn. Als je verwacht geen wrijving meer te hebben is het veel geld misschien.

 

Een gedachte over “Vevina friction protection

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s