DIY: Op het potje!

1001004001634637
Elke mama (en papa) kent het wel. De tijd die aanbreekt dat je kind kennis maakt met het potje. Zindelijk worden en dag zeggen tegen de luiers. Niks geen baby meer, maar een BIG boy/girl!
Maar hoe doe je dat? Hoe maak je zoiets leuk?

Wij hebben al een langere tijd een potje in huis, gewoon de welbekende van de Ikea. Niks fancy mini toilet die je door kan trekken en er dan ook nog eens een muziekje uit komt, haha! We zijn toentertijd gelijk begonnen, en Kyan plaste er zeker 1 x per dag op. Hij gaf soms al zelf aan, als hij het potje zag, dat tie moest plassen. Vanwege een privé situatie die er tussen kwam, hebben wij het toen niet doorgezet. Maar ook Kyan leek er toch niet aan toe te zijn. Na een tijdje wilde hij er zelfs echt niet meer op.

De laatste tijd merkten we aan Kyan dat hij er nu wel aan toe is. Hij zegt regelmatig dat hij moet plassen, en als hij nummer 2 in zijn luier heeft, zegt hij gelijk dat hij een schone luier wilt.
We wilde dit graag stimuleren, maar wel alles op zijn tempo laten doen.
Op internet, in boeken en tijdschriften is genoeg te lezen over hoe je potjes training moet aanpakken. Ik zelf ben van mening dat het kind dit aan moet geven, maar wat extra stimulans kan natuurlijk geen kwaad.

Ik weet dat Kyan gek is op stickers plakken, dus opende Google om te zoeken naar een leuke ‘kalender’ ervoor. Helaas vond ik niet echt wat ik zocht. Vandaar deze DIY.

In principe kan je het heel simpel houden, en een leuke tabel maken en daar stickers op laten plakken, ook helemaal prima natuurlijk. Aangezien Kyan helemaal idolaat van auto’s is, koos ik er voor om een autoweg voor hem te maken.

Benodigheden:
– Groot vel wit papier, ik gebruikte A3
– 2 vellen zwart papier, A4
– Een mesje of schaar
– Liniaal
– Zwarte stift
– Wit potlood
– Lijm
– Leuke (auto) stickers

potje 1

  • Als eerst heb ik 1 zwart vel horizontaal door de helft gesneden, knippen kan ook, maar ik ben nogal perfectionistisch, haha!
  • Daarna plak je het hele zwarte vel, en het zwarte vel wat je net door midden heb geknipt/gesneden, op het A3 formulier. Aan elkaar, zodat je bovenin nog een leeg wit vlak heb om wat leuks op te schrijven of te tekenen.
  • Als je dit gedaan heb, kan je een leuke weg maken. Ik maakte hem redelijk simpel.
  • Aan het einde van elke weg, tekende ik een cadeautje. Belonen helpt altijd he!

potje 2

En klaar is je leuke, aantrekkelijke potjes kalender.
Kyan werd er heel enthousiast van en wilde gelijk stickers plakken. Ik heb aan hem uitgelegd dat hij een autootje mag plakken, elke keer als hij op het potje heeft geplast. Eerst liep hij weg, maar al snel daarna kwam hij terug. Hij wilde op het potje plassen. En warempel, nog met resultaat ook. Kyan plakte zelf zijn autootje op de weg, met heel veel applaus van mama en Skye.

potje 3

Hoe hebben jullie de zindelijkheid aangepakt? Ook met stickers als aanmoediging of een hele andere techniek? Ik hoor het graag!

Liefs, Jessica  ❤

 

 

3 gedachtes over “DIY: Op het potje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s