Tag: Shoppen voor kids!

image

Door Denise zijn we gevraagd om mee te doen aan de #shoppenvoorkids – tag, bedacht door Shopaholiek. Super leuk! De vragen zijn gerelateerd aan kinderkleding, iets waar ik super dol op ben.

Wat is jouw favoriete kledingmerk?
Als ik een merk moet kiezen is het toch wel name-it, valt mooi smal! Kwa winkels heb ik niet echt 1 favoriet, maar slaag bijna altijd wel bij Zara, Next en H&M. 

Wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding?
Toen Kyan klein was, waren de broekjes van Zara een grote musthave, lekker soepel en stonden hem ook leuk. Nu zwicht ik daar nog steeds af en toe voor. Maar als ik voor beide echt een musthave moet noemen, zijn het stoere sneakers.

Wat vind jij een  no-go qua kleding?
Kinderen komen met veel dingen wel goed weg, vind ik. Maar voor mij zijn te veel en te vrolijke printjes van Hello Kitty/Cars/Disney wel een no-go. Zelfs toen ze baby waren kregen ze het niet aan!

Heb je wel eens een miskoop gehad? Zo ja.. wat?
Dan moet ik toch even nadenken. Eigenlijk niet, ik pas regelmatig de kleding in de winkel. Wel kocht ik in het begin vaak bij de Zeeman, maar na 1 x wassen kon het al in de zak, zonde van het geld dus.

Welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie?
Voor de vakanties in Nederland, is dat toch echt wel een baseball vestje! Het weer is hier te wisselvallig en zo’n vestje combineert ook altijd wel leuk.

image

Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding?
Dat is heel verschillend, de ene maand zie ik te veel leuks en de andere maand houd ik het rustig. En het ligt eraan of ze echt iets nodig hebben, al groeit Skye wel harder dan Kyan.

Wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint?
Ik hou het niet meer bij, haha! Ik weet dat Zara 2 keer in het jaar sale heeft, maar de H&M heeft het wel 8 keer in het jaar. Geen probleem trouwens, ik hou van sale! 

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding? Wij hopen natuurlijk dat jullie zeggen: bij Shopaholiek.
Ik doe inspiratie op in webshops, zoals de H&M, Zara, Next. Maar kijk ook regelmatig op Instagram rond. Of ik probeer zelf een leuk outfitje uit.

Shop jij veel online?
Wat is veel haha?! Ik shop het vaakst bij de H&M online. Maar vanwege het grote verschil in maten vind ik het real life shoppen soms fijner. Nadeel is dat de collecties online niet altijd gelijk lopen met wat ze in de winkel hebben hangen.

Wat doe jij met kleding die te klein is?
De hele mini kleertjes heb ik bewaard. Andere kleding die er nog goed uit zien, verkoop ik via Marktplaats/Instagram. Alles wat geen tweede ronde meer mee kan, gaat in de kleding container.

Omschrijf de kledingstijl van je kids?
Kyan gaat vaak stoer gekleed. Heeft altijd sneakers aan, jeans die smal vallen of geprinte broekjes. Shirtjes vaak met een leuke tekst. Kyan vind vaak alles wel mooi en heeft (gelukkig) nog niet echt een mening over zijn kleding.
Toen ik zwanger was van Skye zei ik, ze krijgt geen roze aan! Toen ze net geboren was, had ze uiteindelijk dus wel veel roze aan, maar naarmate ze ouder word heeft ze niet zo veel roze meer in de kast.
Skye draagt vaak jurkjes en rokjes, wat der schattig staat, maar bijna altijd gecombineerd met stoere sneakers. Ik vind jurkjes en rokjes helemaal leuk, maar wil het niet te truttig maken. Een haarbandje op zijn tijd is leuk, maar ik shop ook regelmatig voor Skye op de jongensafdeling.

Koopt jouw man ook kinderkleding?  En zo ja.. doet hij dat goed?
Nee, Corné gaat niet op pad voor kinderkleding. Ik vind het zelf veelte leuk om te doen. Wel heeft hij een paar keer wat dingen uitgezocht, maar toen waren we samen in een winkel. Wat hij toen uitzocht was trouwens wel superleuk en hip!

Hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor je zoon/dochter?
Ik denk dat €20 toch wel de max is. Gelukkig hebben ze voor Kyan, voor die prijs, superleuke jeans. Voor Skye is het wat lastiger, ze is heel smal, waardoor ze niet veel jeans draagt. Wel heb ik via instagram een leuke jeans van Name-it gescoord, maar nieuw had ik hem niet zo snel gekocht vanwege de prijs.

Koop je zelf wel eens tweedehands?
Ja hoor, met grote regelmaat zelfs. Ik zit vaak op Marktplaats, Facebook of Instagram te neuzen, bijvoorbeeld als ik een bepaald Zara broekje zoek. M’n laatste aankoop is een leuk tuinbroekje voor Skye van de prenatal. Voor nog geen €5!

Wat is jouw beste koop ooit?
Oh, die vind ik moeilijk. Ik heb veel favorieten. Voor Kyan was dat denk ik het cactus broekje van de Zara, ik zocht hem al maanden en opeens zag ik hem op Marktplaats. Voor Skye waren de leggings van Noppies een goeie aankoop, lekker smal. En de Name-it Jeans die ik pas kocht!

image

Ik tag Kelly, Linda en Joyce! Lijkt me leuk om te lezen wat jullie hierop antwoorden.
Vermeld wel even de originele bron, Shopaholiek. Zou leuk zijn als je ons, De Brabantse Mama’s, ook tagt!

Liefs Jessica  ❤

 

2 gedachtes over “Tag: Shoppen voor kids!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s