To go with kids: Monkey Town Breda

Verscholen achter achter een tankstation ligt Monkey Town. Voor sommige mensen de regelrechte hel op aarde. Maar is dat nou echt zo, of valt het allemaal wel mee?
Toen onze jongens klein waren (lees jonger dan 1 jaar) vonden wij het lastig te bepalen of ze al ‘groot’ genoeg waren voor Monkey Town. In onze gedachte een groot hok met een ballenbak en véél schreeuwende kinderen. De eerste keer dat wij met zijn drietjes gingen was met zijn Sepp zijn eerste verjaardag. De jongens hebben zich toen prima vermaakt!

Als je Monkey town binnenkomt moet je altijd wel even wennen aan het geluid. In de voormalig autogarage is het hoog en klinkt het geluid lekker door. Waar je in Breda zeker rekening mee moet houden is de warmte. Door de hoogte en de grote glazen pui word het snel warm. Dus vooral met warm weer dit even in je achterhoofd houden. Twijfel je? Gewoon even bellen om te vragen wat hun advies is. Het kan zijn dat bij te warm weer een bezoekje word afgeraden.

monkeytown 009

De speelruimte is groot en ruim opgezet. Voor de kindjes onder de 1.20m is er een aparte speelruimte waar ze los kunnen. Grote zachte vloer, paar glijbanen, een ballenbak, een trampoline en blokken om mee te bouwen. De jongens ,en inmiddels de dame, vermaken zich daar vaak goed. Als je geluk hebt kan je een tafeltje bemachtigen vlak bij de ingang en kan je als ouder lekker wat drinken terwijl de kids zich vermaken.
Voor de wat oudere kindjes zijn er ook voldoende speelopties. Je hebt een groot klimgedeelte waar ze zich goed in kunnen vermaken. De kleinere kindjes kunnen daar ook wel op klimmen, maar dan moet je als ouder wel even mee. Er zitten onderweg regelmatig gaten die er voor zorgen dat de ukkies ineens een verdieping lager liggen. Er zijn 3 grote glijbanen en een aparte ballenbak en stapelhok met blokken waar ze zich kunnen uitleven. Helemaal rechts in monkeytown staan nog grote trampolines.
Daarachter nog een grote ruimte voor kinderfeestjes. Monkeytown bied verschillende concepten aan voor de kinderfeestjes. Van enkel de toegang tot alles er op en er aan.

De ruimte om te verschonen is niet groot en de tafels voor het mooie wat te laag. Maar het is wel opgeruimd en schoon. Ook de wc’s zijn netjes en eigenlijk niets op aan te merken.

Na al dat speelgeweld heb je vanzelf trek. Ook daar is ruime keuze in. Van friet tot pannenkoek en van een tosti tot een broodje gezond. Elke maand hebben ze ook een soort maandaanbieding. Zeker de moeite om in de gaten te houden als je gaat bestellen.

Dus is Monkey Town de hel op aarde? Nee zeker niet!
Toegang is  €7.00, maar kom je voor 11.30 dan is het voor peuters (1 t/m 4 jaar) €4.50. Monkeytown is 7 dagen per week open van 10.00 tot 18.00

Monkey town Breda
Tramsingel 48

2 gedachtes over “To go with kids: Monkey Town Breda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s