Zijn we nou helemaal van de pot gesmurfd?

A7rE7CSCYAA9_GQBron foto: http://gelaterie-riva.nl/
Wie kent het niet, het blauwe smurfenijs wat eigenlijk bij elke ijssalon wel te koop is. Wij hadden vorige week ons jaarlijkse zomerfeest op het kinderdagverblijf, en hadden een ijskar gehuurd. de ijsco man zou ook het befaamde smurfenijs mee nemen “want dat vinden alle kindjes zo lekker”. Een dag later kregen wij een opmerking van een oplettende ouder, dat blauwe ijs blijkt helemaal niet zo goed!
Het befaamde smurfenijs bevat de kleurstof met het nummer E133. Deze word ook wel briljantblauw FCF genoemd. Het is een synthetische blauwe kleurstof die word toegevoegd aan levensmiddelen. Klinkt allemaal niet zo gevaarlijk, maat dit E nummer blijkt al verboden te zijn in Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen. Dat zal natuurlijk niet voor niks zijn denk ik dan?
smurfenijsbron foto: food from heaven
De volgende gezondheidsrisico’s zijn bekend: hyperactiviteit, astma, netelroos, slapeloosheid, kankerverwekkend. Hmmm niet helemaal het idee wat ik krijg als ik denk aan “gezellig een ijsje eten”. Wel word er op veel sites gezegd dat deze allergische reacties alleen voorkomen bij een grote inname. Ik zeg eerlijk, ik laat Abel de volgende keer toch wel een ander ijsje uitzoeken.

waren jullie hiervan op de hoogte en wat vinden jullie ervan?

Liefs Stefanie ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s