To go with kids: recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen

Pukkemuk-8

Het is mooi weer, maar kans op een buitje. Je wilt eigenlijk iets gaan doen met je kids, maar je kan niet kiezen tussen het krijspaleis en de kinderboerderij. Bij Pukkemuk in Dongen vind je het allebei!

De boerderij ligt in de polder van Dongen. Het moment dat je denkt: ‘rijden wij eigenlijk wel goed? ‘, dan ben je er bijna en verschijnen de grote gele borden om je welkom te heten.
Pukkemuk beschikt over een groot parkeerterrein waar je gratis kan parkeren. Eigenlijk wil ik niet weten hoe vol het is als al die plaatsen gevuld zijn!
Samen met mijn vriendin Stephanie en haar 2 kinderen vonden wij Pukkemuk en gingen we richting de ingang.

De toegangsprijzen verschillen per seizoen. Zou je nu in het hoogseizoen gaan betaal je €9,50 per kind vanaf 1 jaar en € 6,00 voor de toegang als ouder. Lijkt best prijzig maar de kinderen mogen onbeperkt limonade en water pakken en als ouder krijg je 2 drankjes. Ga je buiten het vakantieseizoen dan betaal je €7,50 per kind en €5,00 voor volwassenen.

Je komt binnen in het binnen speel gedeelte. Een grote schuur die is omgebouwd tot klauter paleis, opgedeeld in 2 gedeeltes voor grote en kleine kinderen. Op de foto zie je bij elke tafel een soort ananas over de stoel geschoven. Elke tafel was gereserveerd voor een kinderfeestje! Gelukkig voor ons begonnen de feestjes pas ’s middags en gingen wij rond die tijd weg. Het stroomt dan erg vol en personeel kan het dan eigenlijk niet meer aan.

Pukkemuk-3Pukkemuk-2Pukkemuk-1

Eenmaal buiten vind je het speelwalhalla voor menig kind. Schommels, een mega zandbak, speeltoestellen, kinderboerderij, een boeren sprookjesbos, klompenbootjes en een waterspeeltoestel.

Het boeren sprookjesbos is een leuke toevoeging aan Pukkemuk, maar Sepp vind het bijvoorbeeld helemaal niks. De poppen zijn met de hand gemaakt en sommige zien er gewoon eng uit. Dus Sepp is er zo doorheen. Maar wie weet, vind jouw kindje het wel leuk. Onderweg kom je nog geitjes, schaapjes en walibi’s tegen. De geiten en schapen mag je voeren, er staan een soort snoepautomaten waar je voor €0,20 een handje voer uit kan halen.

Pukkemuk-7 Pukkemuk-6

Wij hadden geluk toen wij er waren. Het werd uiteindelijk stiekem best mooi weer dus we gingen op weg naar de Splashzone! Een geweldig water toestel waarin kindjes water kunnen ervaren zonder gelijk te verdrinken als ze even onderuit gaan. De grote glijbaan is wel nog wat diep dus wat mij betreft niet echt geschikt voor kindjes zonder diploma. Het water is wel wat koud, dus het is even doorkomen.

Pukkemuk-10Pukkemuk-9

Pukkemuk-8

 

 

 

 

 

Als het eenmaal etenstijd is, is er voldoende keuze. Van salade tot Tosti en van Broodje bal tot Saté. De prijzen zijn zeer zeker goed te doen maar houd bij drukte rekening op wachttijd. Het personeel lijkt soms wat gestrest en overziet de drukte niet altijd.

Enig nadeel bij Pukkemuk? Nauwelijks verschoningsruimtes (maar 1 verschoningskussen) en de wc’s zijn niet heel erg schoon. Die zouden ze wat mij betreft beter mogen schoon houden. Maar verder: Pukkemuk is zeker een goed uitstapje als je van alles wil gaan doen, in een veilige omgeving met keus zowel binnen als buiten.

[edit] stefanie heeft qua veiligheid niet echt een goede ervaring.  Die vond een keer een mega schroef in de zandbak. Toen ze deze bij het personeel inleverde waren die niet echt onder de indruk

Liefs,
Mariëtte ❤

Pukkemuk Dongen
Vaartweg 192A
5106 NG Dongen
http://www.pukkemuk.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s