DIY: Molecule 1 parfum

iso-e-1

Een parfum, bestaande uit slechts 1 bestandsdeel? Dat moet zelf te maken zijn, toch?

In beautyland, en dan wel het beauty land met een aardig budget, is het parfum Molecule 1 een waren hit. Waarom? De parfum in het flesje ruik je nauwelijks, maar spuit je hem op je huid en geef je hem even de tijd dan komt er een heerlijke geur vrij.  En dan komt er een geur vrij die eigenlijk niet makkelijk te beschrijven is.  Maar houd je vast, de prijs voor dit parfum: €115 voor 100ml!
Een aardig prijsje voor een parfum met maar 1 bestandsdeel.

 

Molecule 1 is gemaakt met Iso E Super. Een synthetische geurstof geproduceerd bij IFF (international Flavors & Fragrances). That’s it. De geurstof word opgelost in alcohol en voilà: The parfum is born! Maar waarom betaal je zo veel voor eigenlijk een heel simpel parfum? Omdat de geur bijzonder is en bij iedereen anders ruikt. Het zou een houtachtige, zoetige, fluweelachtige geur moeten zijn. Wat ik ruik: Musk, babypoeder een licht zoetje maar vooral een zachte geur.
Ik heb uiteraard het parfum niet zelf gekocht maar met wat speurwerk kwam ik uit op de hekserij. Een webshop waar ik wel eens vaker geurolies heb besteld, maar eigenlijk weer vergeten was. Om het makkelijk te maken hebben zij inmiddels een pakketje samen gesteld waarmee je het parfum kan maken. Daarin zit:

iso-e-2

  • iso E Super (10 ml)
  • cosmetisch haarwater (100 ml)
  • 3 kleine testbuisjes
  • 2 parfumflesjes
  • een groot en een klein pipet

 

 

Eigenlijk is het heel simpel. Je doet 50 tot 60 druppels olie in het parfum flesje, voegt hier het haarwater aan toe (wat eigenlijk niet meer is dan alcohol, panthenol, iets wat parfum en water) en je draait de dop op het flesje.

iso-e-5 iso-e-6

Heb je dit gedaan dan kan je gelijk het parfum gebruiken nadat je het flesje licht hebt gezwenkt om de olie met het haarwater te laten mengen. Slimmer is om het even te laten bijkomen/rijpen.  Ik heb de flesjes terug gestopt in het doosje waarin ik het had gekregen en zo een weekje laten staan (héél moeilijk!).

Inmiddels draag ik het regelmatig en valt het mij op dat je soms de geur niet ruikt en dan ineens denk je: ‘hé, daar is de geur weer.’. Heel apart. De geur is heerlijk en eigenlijk lastig te omschrijven. Ik zou zeggen: maak het ook en voor een fractie van de prijs heb jij ook dit heerlijke parfum!

Het pakketje kan je bestellen op: www.hekserij.nl


Liefs,
Mariëtte ❤

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s