Ode aan mijn prins op het witte perd!

Brabants is het meest sexy accent. Dat blijkt uit onderzoek van datingsite ParshipDat die zachte G gewoon ontzettend goed klinkt weten we allemaal.. ;). Ik ben zelf geboren en getogen in Brabant, en sprak al een behoorlijk woordje plat Brabants. Maar toen ik Johan leerde kennen (een ras echte Tilburger), Heb ik toch om sommige woorden en zinnen kei hard moeten lachen.

fb_img_1472816815341

Toen Johan voor het eerst tegen me zei “het majemt” keek ik hem toch even met een paar grote ogen aan.. Ik herhaalde “het wat?”. Mijn les Tilburgs begon. Het majemt betekende dus dat het heel hard regent. Ik heb het nu op gezocht en inderdaad, majem betekend regenwater. Het klopt dus ongeveer wel, maar waar die ‘t’ vandaan is gehaald? Dat bekte vast gewoon lekkerder, dat is wel vaker in het Tilburgs. Je haalt een paar letters weg of voegt er 1 of 2 bij en het klinkt stukken beter!

We reden een keer door een straat waar Johan een huis zag wat echt bom vol met prullaria stond.. “wenne Kieteltuin” zei hij tegen mij. Ik kwam letterlijk niet meer bij van de slappe lach en vroeg hem daarna weer “een wat?”. Een kieteltuin dus. Een huis waar in alle hoeken tierelantijntjes staan, en waar je je kont niet kunt keren, zonder bang te zijn dat je iets omstoot.

Het enige duffe woord wat ik Johan niet afgeleerd krijg is hoen. Een voorbeeldje: “vind je zwarte schoenen niet mooi” “hoen schoenen?”. Nou echt hoor. Ik vind het zo raar klinken, zeg gewoon wat voor schoenen. Dus zo irritant als ik het vind, zo irritant verbeter ik het ook elke keer en Johan probeert dan op zijn beste ABN het (volgens mijn idee) goed te zeggen. Nou klinkt ABN bij Johan echt heel raar maar alles beter i.p.v. hoen!!!

En zo zijn er nog vele woorden en zinnen waar ik aan heb moeten wennen, maar als je 8 jaar samen bent, dan neem je toch het een en ander over. En wat maakt het uit, Agge moar leut het samen hé Beeb! ❤

Liefs ons Kee, Stefanie 😉

3 gedachtes over “Ode aan mijn prins op het witte perd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s