zwanger update: eerste trimester is voorbij!

Jippie, we zijn de 12 weken veilig voorbij! Dat blijft toch altijd een beetje een dingetje he. Je wilt het niet te vroeg vertellen tegen iedereen maar die echte 12 weken grens heb ik nooit helemaal begrepen.

De families hebben wij het vrij snel verteld, ik kan dat ook gewoon niet stil houden en denk dat iedereen het meteen aan me ruikt. We kregen hele leuke reacties van de familie en schoonfamilie en iedereen was ontzettend blij voor ons.

Toen wij een feestje vierde voor onze verjaardagen, wilde wij het graag tegen iedereen die dicht bij ons staat vertellen.
Ik maakte kleine negerzoentjes met blauwe en roze muisjes en deelde deze bij de koffie uit. Ook hier hele leuke reacties. Van blije tot leuk verbaasde blikken. Wij hebben heel lang getwijfeld of we überhaupt voor een 2de kindjes wilde gaan dus bij sommige vrienden kwam het toch als een verrassing…


Een paar dagen later hadden we de termijn bepaling en daarna hebben we het wereldkundig gemaakt! Vanaf toen mocht iedereen het weten.. Pfjieeuw, gelukkig! Ik hoefde mijn buik niet meer in te houden of te verbergen. Wat echt een kunst was want ik groei echt dubbel zo hard als bij Abel. Dat word dus nog wat 😉

Nadat iedereen het wist was Abel aan de beurt (ik wilde niet dat hij zich ergens zou verspreken dus  heb hem bewust later ingelicht). Ik vroeg hem “weet je eigenlijk wat er bij mama in de buik zit?” en zijn antwoord was “ja een baby!”. Oke klein ventje jij krijgt dus meer mee dan dat wij denken!! Hij is er al heel erg mee bezig. Praat tegen de baby en zet speelgoed op mijn buik. Maar wanneer die baby nou komt daar snapt hij niks van. Hij vraagt ons dagelijks “komt de baby er al uit”. Helaas gaat dat niet zo snel schatje:).

thumbnail_IMG_20160821_180918
Met ruim 12 weken mochten we weer op controle naar de verloskundige. Alles was goed alleen even opletten want ik val nu alleen nog maar af. En toen was het tijd om het hartje te luisteren, Abel was ook mee om de baby te horen…Spannend! Maar na een zoektocht wilde ons kleintje niet gevonden worden. Dat is toch wel even spannend! De VK zei gelijk, ik ga je niet naar huis sturen zonder de baby gehoord of gezien te hebben. 2 min later lag ik bij de echo en zagen wij binnen no time ons kleine wondertje met een mooi hartje. Gelukkig dus alles goed!

thumbnail_IMG_20160901_113042_resized
Ik voel me nu goed! Ben niet meer misselijk en ook steeds minder moe. Zo kan ik het nog wel een half jaartje volhouden!

Liefs Stefanie ❤

 

 

3 gedachtes over “zwanger update: eerste trimester is voorbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s