Hersenspinsels van een kind.

Wat kunnen kinderen toch soms leuk uit de hoek komen. Of wat kunnen ze ons soms aan het denk zetten. Wat ik altijd wil is eerlijk zijn tegen mijn kindjes. Als ik denk dat ze de waarheid “aan kunnen” wil ik gewoon straight met ze zijn.

Abel kan soms echt vragen stellen dat ik denk ten eerste, Hoe kom je hier bij en ten tweede waarom vraag je dit. Maar meestal moet ik gewoon heel hard om zijn bevindingen of vragen lachen.

Afbeeldingsresultaten voor zwanger tekeningBaby’s zijn in huize lijster vaak het onderwerp van gesprek. en zo dus ook bij Abel. Bijvoorbeeld hoe worden baby’s geboren. Volgens Abel ga je dan naar het ziekenhuis, word de baby “geboord” zodat hij een gaatje krijgt om te poepen. Heeeel logisch dus. Geboren/geboord, bijna het zelfde. 😉 Ik laat hem nog maar even in deze waan, haha

Als Abel tv kijkt pikt hij wel eens wat op en vraagt dan ook wel eens iets. Vandaag kwam de vraag “hoe kan je acteren.” “Nou schat dan kun je iemand naspelen, net als dat jij wel eens buurman en buurman na doet, ajeto!” Gelukkig vond abel mijn uitleg prima. Ik moet soms echt even snel nadenken van oké,  hoe kan ik dit logisch uitleggen voor een kind van 2,5. (Herkenbaar?)
img_8908
Abel stelt nu wel aan iedereen de vraag “heb jij ook een baby in je buik?” Op straat, in de winkel, dikke mensen of dunne mensen het maakt voor hem niet uit. Het is niet dat hij zich bewust is van, O die is wat dikker misschien heeft die mevrouw ook een baby in de buik. Nee, mama heeft ‘ineens’ een baby in haar buik dus misschien hebben alle vrouwen dat ineens. Niet iedereen kan dit waarderen en dat snap ik ook, maar het is en blijft een kindje! Soms word hij er heel onaardig voor aangekeken. Hij is gewoon heel druk bezig met het idee dat er een baby’tje gaat komen. De meeste mensen kunnen er gelukkig wel om lachen als ze zien dat ik zwanger ben. Ik daarin tegen schaam mezelf kapot omdat hij het echt random aan iedereen vraagt.

Abel doet tegenwoordig ook alles in een paar “pinuutjes.” Als we bijna ergens naar toe gaan is het “nog 2 pinuutjes tablet kijken en dan gaan we.” Het woord is zo aanstekelijk dat ik en johan het ook wel eens zeggen Haha! Ik verbeter hem natuurlijk wel hoor maar de volgende keer dat hij het zegt is het nog echt weer met een ‘P’.

Afbeeldingsresultaten voor vraagteken zwart wit ?
Zolang abel mijn antwoorden goed vind en ik kan lachen om zijn grappige woorden en bevindingen ben ik een trotse mama!

Herkenbaar voor jullie? Ook wel eens met je mond vol tanden of niet meer bijkomen van de slappe lach?
Liefs Stefanie ❤

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s