Mijn mama musthave lijstje.

Als je mama word hou je je meestal aan de standaard baby uitzetlijstjes. Super handig dat ze bestaan want je kunt er een goede basis mee leggen. Maar als je even mama bent dan kom je toch wel wat dingen tegen die makkelijker of e.v.t sneller moeten kunnen. Voor mij zijn er 5 dingen die ik toch nu ook weer aanschaf of weer met veel plezier ga gebruiken.
hydrofiel
Hydrofiele luiers:
Je kunt er echt niet genoeg van hebben! Je gebruikt ze op het verschoonkussen, om je kindje mee af te drogen, als je kindje veel spuugt als grote slabber, in het bedje onder zijn of haar hoofdje…etc etc! Kortom: in slaan die dingen want je gaat ze echt nodig hebben. En dan heb ik het dus niet over 5 of 6, nee ik had er bij abel een stuk of 20 denk ik.

dooky
Dooky:
Mensen die ongevraagd boven je buggy komen hangen, het gebeurd helaas. En ook wanneer je kindje net lekker ligt te slapen na een onrustige nacht. Een dooky houd die nieuwsgierige blikken wel tegen. Het is een Doek die je doormiddel van ringen aan de boven kant en touwtjes aan de onderkant kunnen spannen boven je kinderwagen of buggy. Naast dat het gluurders weg houd is het ook makkelijk tegen het zonnetje. Vind zo’n parasol echt onhandig, ik blijf daar altijd overal mee achter hangen.

Maxi cosi easy fix base:
Al dat gefriemel met die maxi cosi en de gordel zag ik niet zitten. op mijn wish list stond al snel deze handige jongen. Simpel gezegd: je zet dit ding vast met de gordel en kunt daarna de maxi cosi er gewoon in klikken. Scheelt heel veel gedoe! #luxeprobleem. Ik heb hem alleen verkocht!! Dus deze staat weer opnieuw op de wishlist voor baby 2.

Alecto Projector:
Dit handige apparaat kende ik van mijn beste vriendinnetje. Haar kids hebben deze ook gehad en vonden het beide heerlijk! Ik heb deze dan ook van hun gekregen toen Abel geboren werd. En ook Abel was hier super blij mee. Het is een projector en muziek doosje in 1. Er zijn verschillende muziekjes en ook kun je de dia’s wisselen (voertuigen, dieren en maantjes en sterren.) Je kunt instellen hoe lang je wil dat hij het doet en je kunt hem ook zo instellen dat hij aanspringt als je kindje geluid maakt. Hier hebben wij erg veel profijt van gehad. Abel ging dan lekker nog even naar de lichtjes kijken en luisterde lekker naar zijn muziekje. Toen Abel wat ouder werd zetten hij hem zelf aan door even heel hard “AAAAH” te roepen.

Een goede camera:
Net als elke mama (en papa) neem ik veel foto’s met mijn telefoon. Maar als we een dagje weg gaan vind ik het toch wel heel leuk om foto’s te maken met mijn spiegelreflex camera. De kwaliteit is vele male beter maar het is ook heel leuk speelgoed. Denk ook aan de geboorte van jullie kindje. dat wil je toch op een mooie (en discrete) manier vast leggen. Ik had bij abel een keizersnede en ben de zuster die onze foto’s maakte eeuwig dankbaar. Ze heeft zulke mooie plaatjes gemaakt. Dus als je mij vraagt is zo’n ding zijn geld waard, JA!

Dit is een kleine greep uit mijn musthaves/wishlist
Wat zijn jou mama musthaves? waar zou je niet meer zonder kunnen of wat staat nog zeker op je wishlist. Let me know!

Liefs stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s