Een jongen in een jurk!

clothesline-804812_960_720

Ik was vandeweek wat op Facebook aan het scrollen, tot ik een artikel tegenkwam die gelijk mijn aandacht trok.
Een man, een vader, die voor zijn zoontje van 3 jaar een jurk kocht bij de H&M. En daarna vol trots een foto plaatste met de tekst:

“Mijn zoontje Matthijs moest en zou deze jurk hebben gisteren in de H&M. Ik vind hem de mooiste prinses die ik ooit heb gezien!”

De reactie waren zeer wisselend, veel waren lovend en vonden het erg schattig. Zijn zoontje  was een prachtige prinses.
Maar natuurlijk waren er ook negatieve reacties. Waarom hij zijn zoontje een jurk aan trok en of hij er rekening mee heeft gehouden dat hij later gepest gaat worden.

Op de 1 of andere manier trok dit heel erg me aandacht. Ik heb wat reacties gelezen en schrok van sommige echt. Het is een kind van 3 jaar die geen weet heeft van homo’s of pesten.

Kyan heeft het nog nooit gehad over een jurk die hij aan wilt. Hij vind dat jurkjes voor Skye zijn en dat is prima. Wel is hij erg in to the make-up. Als ik me opmaak en hij is ook boven, zit hij vaak te kijken. Hij heeft een eigen bakje met lipsmackers en doet die vaak 1 voor 1 op. Maar ook mijn lippenstift wilt hij nog weleens op doen. Ik zie er totaal geen probleem in. En als hij later weer in to the make-up raak, ook dan zal ik zoiets accepteren.

Skye is natuurlijk een stukje kleiner, maar een eigen wil heeft ze wel. Ze speelt al sinds ze kan zitten en kruipen met auto’s. Ze kreeg voor der verjaardag wel 2 pratende knuffels en wat meisjes speelgoed, maar der voorkeur blijft uitgaan naar auto’s. Ze verkoos andere keer zelfs een autootje boven een knuffeltje. Wie zegt dat meisjes alleen maar met poppen spelen?!

Ook droeg Kyan toen hij wat kleiner was veel meisjes leggings. Hij had zelfs een legging met strikjes aan de onderkant, maar die zwaluwen erop waren gewoon mega schattig! En Skye word soms zo stoer gekleed dat mensen denken dat ze een jongetje is.

d19e92187b83ebdc9239ef98f29e5e4e

Ik vind gewoon dat je een kind nog heel even kind moet laten. Lekker laten genieten nu het nog kan. In een jurk naar buiten, gewoon omdat het kan! En ja dan ben je een mooie prinses en geen prins!! 😉

Liefs Jessica ❤

 

De vader in kwestie schreef er ook een mooi blog over!

2 gedachtes over “Een jongen in een jurk!

  1. lifebymamalinda zegt:

    Kinderen gewoon lekker kind laten.
    Elaiza heeft wel poppen waar ze soms mee speelt, maar auto’s hebben de voorkeur. Ze wil ook iedere dag gaan kijken bij het asfalteren of de vrachtwagen bij de AH😂. Haar neefje speelt juist graag met poppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s