To go with kids: kinderboerderij Wolfslaar

Al een hele tijd proberen wij deze kinderboerderij te bezoeken. Maar omdat we meestal alle 3 op maandag vrij zijn en deze kinderboerderij dan helaas gesloten is kwam het er niet van. Maar nu was het eindelijk zo ver.. Iedereen was vrij of had vakantie dus wij gingen eens kijken hoe leuk kinderboerderij Wolfslaar nu eigenlijk is.


Het was heerlijk weer en de kids en wij hadden er zin in. Het is een kinderboerderij met echt de doorsnee dieren. bv: kippen, koeien, paarden, geiten, ezels etc etc. Prima dus!
Wat de kids echt heel leuk vinden is dat overal op de boerderij fietsen en tractors staan waar ze lekker op mogen rijden. Eerlijk gezegd zijn deze soms wel erg oud en vaak toch wel kapot, jammer maar het is leuk dat ze er zijn. De goede tractors staan net als winkelwagens aan de ketting en daar moet je dus €2,- in doen om mee te mogen rijden.

Er is een mooie en duidelijke route. Zo kom je alle dieren tegen. Onderweg komen de kindjes genoeg speeltoestellen tegen om te spelen. Bijvoorbeeld houten paarden en houten stapblokken.

In de grote geiten weide (die overigens niet alle kindjes heel leuk vinden) lopen de geiten lekker los. Je hebt er erg nieuwsgierige bij die het liefst nog willen weten wat er in je tas zit. je mag de geiten aaien maar niet voeren. Bij elke weide staat ook een bordje met informatie over het dier maar ook andere info vind je hier. Erg fijn, want hier stond op dat zwangere vrouwen wel in de weide mogen maar de geiten niet aan mogen raken. Informatief dus! Ook hier zijn leuke speeltoestellen te vinden voor de kindjes. Zo zijn ze toch afgeleid van die nieuwsgierige geiten.

Ook heeft deze kinderboerderij een mooie moestuin en een bezoekerscentrum. In de moestuin vind je vergeten groente en oude Bredase rassen. in het bezoekerscentrum vind je van alles over natuur documentatie en je kunt vanuit daar een speurtocht doen over landgoed Wolfslaar.


Ook aan eten en drinken word gedacht op deze kinderboerderij. je kunt genieten van een heerlijk drankje of een lekkere lunch bij “het tuinhuis van Charlotte”. Wij kozen voor het laatste en hebben hier een (h)eerlijke lunch op! Er staat ook genoeg op de kaart voor de kleintjes, bijvoorbeeld: worstenbroodjes, broodje knakworst of een tosti.

Conclusie:
Een erg leuke kinderboerderij waar van alles te doen is.
Heel veel herkenbare dieren voor kindjes van alle leeftijden.
Heerlijk plek om te lunchen of wat te drinken.
Er is een verschoonplek maar je moet niet vies zijn van een beetje zand;)

De kindjes en de mama’s hebben zich goed vermaakt het is zeker een kinderboerderij waar ik vaker naar toe zou gaan.

Kinderboerderij Wolfslaar
Wolfslaardreef 95
4834 SN Breda

Boerderij:
di t/m zo 09.00 – 17.00 uur
Horeca Tuinhuis van Charlotte:
di t/m zo 10.00 – 17.00 uur
Winkel en Informatie Wolfslaar:
di t/m vr 10.00 – 17.00 uur
www.wolfslaarbreda.nl

Liefs stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s