DIY: Herfst knutselen

014

Het was al weer even geleden dat ik met de kids geknutseld had. Kleuren doen we wel vaker, maar echt verven en plakken was lang geleden. Nu is het natuurlijk ook veel lekker weer geweest en dan spelen Kyan en Skye liever buiten.

Nu we toch echt aan het vieze herfstweer moeten geloven, leek het me leuk om het binnen wat te versieren.
Op mijn werk hadden ze leuke egeltjes beplakt, super makkelijk en het leek me leuk om dat ook thuis te doen. Ik maakte ook wat paddenstoelen erbij en een kabouter en we zaten al goed in de herfst sfeer.

001

Benodigdheden:
– Groot vel groen papier (voor het gras)
– Bruin papier (voor de egels)
– Rood en wit papier (voor de paddestoelen)
– Potlood
– Zwarte stift
– Lijm
– Witte verf en kwasten
– Bladeren

Aan de slag:
Om te beginnen is het natuurlijk het leukste om buiten blaadjes te gaan zoeken met je kind of kinderen. Skye is sowieso al dol op blaadjes en neemt met regelmaat grote hoeveelheden bladeren mee naar binnen! ๐Ÿ™‚

Ik tekende van te voren de egels op bruin papier en trok het potlood over met de zwarte stift. Zo is duidelijk te zien dat het een egel is. Ook tekende ik aan de achterkant een oog, neus en mondje zodat je aan beide kanten een gezichtje heb.

Ook tekende ik alvast de paddenstoelen op rood papier en de steeltjes op wit papier en knipte deze uit.

En nu dus ECHT aan de slag.

Ik smeerde wat lijm op de egels en liet Kyan en Skye de blaadjes plakken. Vooral Skye vond dit geweldig.

Op de paddenstoelen liet ik ze met wit stipjes zetten. Hier ging Kyan helemaal los mee.

En drogen maar! Terwijl de kids een lekker middagdutje deden, maakte ik nog een te leuke kabouter en knipte ik van het groene papier gras wat ik alvast op het raam plakte.

010

We hebben de paddenstoelen en egels samen opgeplakt. De kabouter vond Kyan geweldig en ook die kreeg een plaatsje in het gras.

En klaar is je herfst creatie. Ik vind het zelf stiekem best geslaagd. Het ziet er ook heel gezellig uit zo! Toen opa en oma langs kwamen moesten ze het uitgebreid bekijken van Kyan.

011

 

Liefs Jessica โค

6 gedachtes over “DIY: Herfst knutselen

  1. anja26 zegt:

    Wat is dat leuk he knutselen met de kinderen. Deed ik ook altijd met jou en je broer. Geweldig vonden jullie het. En staat zo leuk zo voor het raam. Gisteren heeft Kyan ook uitgebreid verteld dat hij dat gemaakt hebt en over de paddestoelen en egels. Oma vond het ook leuk dat jullie zo fijn geknutseld hadden. Nu straks zwarte pietjes en Sinterklaas. Het is zo’n leuke tijd nu voor de kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s