Kruidvat Originals

kruidvatorginals-1

Ik ben echt een liefhebber van retro verpakkingen, hang er een leuk prijskaartje aan en ik ben verkocht. Kruidvat heeft zijn bruin glas lijn vernieuwd en alle producten zijn €1,99. Mij heeft het nieuwsgierig gemaakt.

Al langere tijd is mijn huid erg onrustig. Mede door mijn PCOS willen mijn hormonen nog wel eens uit de bocht vliegen en er voor kiezen om acne te vormen op mijn kin.  Op mijn wang heb wat kleine onzuiverheden en wil het nog wel eens rood en geïrriteerd zijn. Tijd voor wat Though  love voor mijn huid.

Dkruidvatorginals-2e Tea Tree lijn is ontwikkeld speciaal voor de onzuivere huid. Tea tree staat bekend om zijn zuiverende werking. Het kan helpen bij puistjes, maar ook bij een beginnende schimmel, het bestrijden van een verkoudheid (een paar druppeltjes in heet water en dan stomen) en zelfs bij beginnende aften kan je er goed je mond mee spoelen (wel even doorbijten want het is héél vies).  Bij zwangere en bij kleine kindjes word er wel aangeraden om het zeer verdund te gebruiken en test het eerst op een klein oppervlak voordat je heel je gezicht insmeert. (persoonlijk zou ik het niet snel op Sepp gebruiken). Van de Tea tree lijn heb ik de washgel, scrub en de olie.

Ik was mijn gezicht dagelijks met de wasgel. Verwacht geen heftig schuimende gel, of een product die je waterproof  mascara er af krijgt. Wel is het fijn om je gezicht even goed op te frissen met dit product. De geur is typisch Tea tree, een vrij scherpe geur die ik persoonlijk niet heel fijn vind. Tea tree staat in het midden van de ingrediënten lijst dus je hebt zeker wel profijt van de olie.

kruidvatorginals-5

de scrub heeft kleine scrub deeltjes uit abrikozen pit en er zit uiteraard ook tea tree in. Ook bij de scrub staat deze midden in de ingrediëntenlijst.
De scrub is vrij grof en als je een beetje fanatiek staat te scrubben kan je huid er best op reageren. De eerste keer dacht ik: ‘zo hop scrubben die handel. bye bye acne’. Maar mijn wangen werden toen erg rood en voelde daarna ook wat droog aan.

 

 

De behandelolie gebruik ik ’s morgens voordat ik mijn make-up aanbreng. Een paar druppeltjes op mijn make up sponsjes (zo hoef ik ook niet meer bang te zijn dat het een bacterie nest word) en daarna verspreid ik het over mijn gezicht. Het trekt snel in en mijn huid is gelijk wat gevoed door de olie.

kruidvatorginals-4

Zo nu en dan verwen ik mijzelf met een maskertje. Want al dat Tea tree geweld is leuk, maar af en toe echte liefde is ook wel fijn.
Ik heb gekozen voor de Dead Sea minerals klei masker. Kruidvat zegt zelf over het masker:

reinigt en activeert intensief voor een schone en stralende huid.

Het masker brengt makkelijk aan en droogt niet hard op. Geen brokkelend gezicht dus. Ideaal als je in bad zit en denkt: ik laat hem lekker wat langer zitten. Het masker is makkelijk te verwijderen met wat warm water en een washandje. Nadien ziet mijn huid er wat rustiger uit en voelt het niet meer zo droog aan.

Ik word erg blij van deze budget toppers. Voor €1,99 heb je echt fijne producten in huis. Hebben jullie deze producten wel eens gebruikt?

Liefs <3,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s