20 Weken! de echo en wijsheden over geslachtsbepaling

 

Deze week ben ik 20 weken zwanger! Yay we zijn op de helft!! En wat voel ik me nog steeds goed, nou ja op dat griepje vorige week na dan! 20 weken zwanger betekend ook weer even gluren naar onze babyboy, en dat vind ik natuurlijk altijd leuk!


De 20 weken echo:

Afgelopen maandag was het zover. We hadden de 20 weken echo precies op de dag dat ik 20 weken was. Ik vind deze echo toch spannend, tijdens deze echo kijken ze naar eventuele afwijkingen en meten ze de baby op. Ik merk altijd aan mezelf dat als ik zenuwachtig word, ik veel ga praten. En ja hoor ik tetterde er vrolijk op los tegen Johan tot ik dacht “oops ik doe het weer!” Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis hoefde we niet lang te wachten. De echoscopiste was een hele vriendelijke vrouw die meteen vroeg of we het geslacht wilde weten. Ik had dit met Johan al besproken, we wisten het natuurlijk al maar een second opinion is altijd fijn. Ik zei “ik weet het al wel maar ik zeg het niet, ik hoop natuurlijk dat u het zelfde zegt als bij de geslachts bepaling”. Daarna begon ze en begon ik al gauw iets te vertellen over Abel, mijn zoontje. Waarop zei antwoorde en dit word weer een zoontje! YES gelukkig nog steeds een jongen!! Daarna vonden een hoop metingen plaats die allemaal op of rond de 20 weken zaten. Ze bekeek verschillende dingen zoals: organen, ruggengraat en bloedvaten. Hier werd het even spannend want ze dag maar 1 bloedvat vanuit de navelstreng waar er 2 horen te zijn. Ze stelde ons gelijk gerust dat dit verder geen grote gevolgen had maar dat je dan wel wat extra controles zou moeten krijgen, ze besloot er later nog een keer na te kijken en toen waren er wel 2 bloedvaatjes te zien. Dus Pfjieeuw, nothing on the hand! onze baby is helemaal goed gekeurd en ziet er voor zover ze het zo kunnen zien helemaal gezond uit. Dat is toch altijd een hele geruststelling!


Wijsheden over geslachtsbepaling:
Wat zijn er toch veel wijsheden over de geslachtsbepaling. Wij wisten met ongeveer 15,5 week dat we weer een jongetje verwachten maar ik vond het toch wel fijn dat na de 20 weken echo dat nog een keer bevestigd werd. Ik vind de wijsheden altijd wel grappig om te lezen en om te kijken of het überhaupt klopt. Ik heb er een paar op een rijtje gezet.

Draag je hoog of laag?
Hoog zou betekenen dat je zwanger bent van een meisje en laag dan ben je zwanger van een jongen.
Klopt! Zowel bij abel als nu draag ik laag!

Gewicht voor of in de breedte?
Draag je breed dan kan je een meisje verwachten en draag je voor dan kan je de kamer alvast blauw verven;).
klopt, ik draag naar voren.

Eet je liever zoet of zuur en zout?
Heb je zin in chocolade en fruit (zoet) dan is het een meisje, meer trek in zuur en zout dan is het een jongen.
Hmm, ik denk niet dat ik kan kiezen. Ik heb vaak zin in zoet na zout en andersom. dus helaas deze klopt bij mij niet.

Mooi haar droog haar?
Glanst je haar prachtig en krijg je het altijd mooi in model dan verwacht je een jongen, is je haar droog en futloos dan is het een meisje.
Er is niet echt iets anders aan mijn haar denk ik. mijn haar is helaas altijd wel een beetje droog. dus deze klopt niet.

Acne?
heb je veel last van Acne dan krijg je een meid. Want die haalt zoals ze het zo mooi zeggen “de schoonheid van de moeder”
Nou, ik stik van de acne.. HELAAS! Dikke doei!

Moedervlekken op de buik?
Krijg je moedervlekken op je buik erbij dan is het een jongen.
JA! dit wist ik echt niet maar zei laatst toevallig tegen Johan. “krijg ik nou allemaal moedervlekken erbij?” nou dus dit! Klopt helemaal bij mij!

En op welke zij slaap je?
Slaap je liever op de linkerkant slapen dan krijg je een jongen, liever op de rechterkant dan verwacht je een meisje.
Ik slaap op alle 2 de kanten maar als ik wakker word op rechts draai ik altijd naar links om weer in slaap te vallen. Dus het klopt wel!

Wat vind jij van de wijsheden? Kun je er iets mee of is het voor jou echt 1 grote flop?
Liefs Stefanie -x-

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s