Met je peuter naar het theater

De titel zegt het al. Is met je peuter naar het theater gaan een goed idee? Gaat je kindje het boeiend vinden? Mag hij enigszins geluid maken of moet hij een uur stil zitten op zijn stoel? Dit zijn allemaal vragen die ik mezelf afvroeg toen ik voor het eerst naar het theater wilde gaan met Abel. Inmiddels zijn we pro theater bezoekers en deel ik mijn ervaringen graag met jullie.
 fb_img_1477591045427
We gingen voor het eerst naar het theater toen Abel net 2 jaar was. Het was zijn eerste date met zijn vriendin Jacky (gelukkig mochten de moeders nog mee). We gingen naar de theater voorstelling van Sesamstraat. Sesamstraat bestaat 40 jaar en gaat daarom met een leuke kindervoorstelling het land door. Mijn grootste angst was, dat Abel heel de tijd stil moest zijn en zitten. Nou dit is dus totaal niet de bedoeling bij deze voorstelling. Ze zingen veel leuke liedjes en de kindjes worden dan ook gevraagd om een dansje mee te doen. Goede afleiding dus voor de kids, want het kan wel echt snel te lang duren voor kleine kindjes. Na afloop was er een meet en greet met de sesamstraat bewoners, maar helaas ging het hier fout. Er waren incl ons nog 6 andere kindjes in de rij en toen kapte ze ermee. “ze zaten al te lang in hun pak”. Wat ik echt snap dat is natuurlijk bloedheet.. maar NIET als mijn kind netjes in de rij staat en nog zo netjes aan het wachten is! Wij hebben hier een klacht over ingediend bij het theater en mochten 3 maanden later gratis naar een show naar keuze.. Top service!

fb_img_1477591034019
Daar gingen we dus weer 3 maandjes later, naar buurman en buurman! Ook een hele leuke show, maar toch even net wat anders. iets minder interactie met de kindjes en iets meer voorstelling om echt te kijken. Je merkte dat deze show eigenlijk vanaf 3 jaar was. Abel en Jacky keken hun ogen uit maar vonden het toch soms spannend. Mijn goude tip: neem wat te smikkelen mee.. Dat doet het eigenlijk altijd goed!

Dus voordat wij voor de derde keer naar het theater gingen maakte in een lekker trommeltje met snacks klaar! Abel is helemaal weg van dit mepal trommeltje, want hij is een echte paw patrol fan!

Deze keer nam oma ons mee naar Dirk Scheele. Abel kijkt zijn filmpjes heel graag op YouTube, dus dit moest wel een hit gaan zijn. En dat was het! Dirk weet precies goed de kindjes mee te trekken in zijn show. Hij komt niet ontzettend druk het podium op en praat op een rustige toon. Zijn podium is rustig aangekleed met wat kleine decor stukken die hij ook allemaal gebruikt. Zijn show bestaat uit allemaal liedjes met daar tussen een korte intro van het volgende nummer. Bij sommige liedjes doet hij een dansje voor en mogen kinderen/ouders/grootouders gaan staan. Dit is dus een erg leuke afwisseling op het vele zitten.

Hij koos zelfs ook nog wat kindjes uit het publiek om een band te komen voeren. Hij zocht stoere kindjes om te drummen waarop Abel riep “ik ben heel stoer!” maar helaas werd hij niet gekozen (betwijfel ook of hij echt naar het podium had gegaan, maar wie weet). Na de voorstelling was ook hier een meet en greet en heeft Abel nog een mooie foto gemaakt met Dirk Scheele, en hem een high five gegeven!

024
Kun je dus met een peuter naar het theater, Ja! Als je naar een voorstelling gaat vanaf 2 jaar dan is er genoeg afwisseling tussen dansen en zitten. Kinderen maken nou eenmaal geluid en daar word je echt niet op aangekeken. Iedereen heeft kindjes bij dus weten allemaal hoe het is. Nogmaals mijn tip, zorg wel voor iets te eten en te drinken. Want kinderen die honger of dorst hebben kunnen echt chagrijnig worden;). Zorg dus voor een lekker goed gevuld trommeltje! bij mepal vind je nog heel veel leuke andere prints!

Ik vind naar het theater een heerlijk uitstapje, niet te vaak want het moet wel leuk blijven!

Ben jij wel eens met je kindje naar het theater geweest?

Liefs Stefanie -x-

2 gedachtes over “Met je peuter naar het theater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s