Fake it til you make it…

Vol verbazing kijk ik tegenwoordig naar de gesponsorde berichten op instagram en facebook. Het draait bijna alleen nog maar om het ideaal beeld. Maar waarom is er een ideaal beeld? Waarom kunnen mensen tegenwoordig zo slecht zich zelf zijn? Of “mogen” we dat tegenwoordig niet meer? 

Z camera  is zo’n voorbeeld. Zaterdag zat ik op mijn gemak mijn IG feed te bekijken en kwam een gesponsord bericht over deze app tegen. Het is een app om je foto’s aan te passen. Geloof me, over mijn foto’s gaat ook hier of daar wel een filtertje heen. Maar met deze app kan je jezelf gewoon compleet verbouwen.. Ik denk dat ik het filmpje echt 10x bekeken heb, vol verbazing. Want WAAROM? Waarom wil je je huidskleur of oogkleur veranderen en tattoo’s toevoegen die je in real life helemaal niet hebt?

Ik vind het gewoon heel jammer dat dit tegenwoordig het streven is. Jezelf op foto’s maken zoals je eigenlijk graag zou willen. Wie lieg je nu eigenlijk voor en nogmaals waarom doe je dit?  En misschien beter gezegd, waarom bestaat dit?

Dat mensen graag iets aan zichzelf willen veranderen (in het echt) kan ik echt inkomen. Als je bijvoorbeeld je neus niet mooi vind, of echt een issue hebt omdat je je borsten te klein of ongelijk vind, prima! Maar waarom zou je jezelf alleen anders voordoen op foto’s? Durven we het in real life dan toch echt niet aan? Hoeveel foto’s op datingsites zouden nu werkelijk echt en oprecht zijn? En kunnen we alles wel geloven wat we zien? Ik weet toch wel dat ik vanaf nu alle foto’s in twijfel ga trekken;) Waar ik wel echt heel hard om kan lachen zijn de kansloze fotoshop fails!

Wat een hoop vraagtekens in dit artikel, en eerlijk gezegd heb ik er gewoon geen antwoord op. Het enige wat ik mijn kindjes graag mee geef is dat je mooi bent zoals je bent. En vind iemand anders dat niet, dan is dat hun tekortkoming! Makkelijk gezegd natuurlijk, dat vind ik ook. Maar ik zou echt willen dat het zo zou zijn. We moeten misschien gewoon iets meer tevreden zijn met hoe we zijn.

quote2

Wat vinden jullie van zulke apps?

Liefs Stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s