Mijn tattoo’s, mijn verhaal!

Ik wilde altijd al een tatoeage, Toen ik 18 was wilde ik graag een mooi “aarsgewei” maar god wat ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb. Toen ik 21 was leerde ik Johan kennen. Een man met een passie voor tattoo’s. Dit was zijn hobby en heel stiekem hoopte hij hier ooit zijn werk van te maken. Dat het toen makkelijker werd om een tatoeage te nemen kan ik niet ontkennen maar ik wist, er moet een verhaal achter zitten!
op mijn 21ste liet ik dan ook mijn eerste tatoeage zetten. Een vlinder tussen mijn schouderbladen. Met daarin verwerkt hoop, geloof en liefde.
tattoo1
De vlinder staat voor mijzelf. Na een vervelende periode in mijn jeugd (eetprobleem) wilde ik daarna weer de vlinder zijn die haar vleugels kon strekken. Ik kreeg een lichtelijke obsessie voor vlinders en kocht er van alles van. Tot op de dag van vandaag vind ik vlinders prachtig. In de zomer toen ik net wist dat ik zwanger was zag ik dagelijks een witte vlinder. Er is er zelfs 1 op mijn buik komen zitten!
Hoop, geloof en liefde staat voor mijn familie. Toen ik en mijn zussen voor het eerst de maandelijkse problemen kregen, hebben wij van onze ouders een kettinkje gekregen met een bedel van hoop, geloof en liefde. Ik ben deze tijdens een vakantie kwijt geraakt. Toen ik mijn eerste tattoo wilde, wist ik dat dit er in verwerkt moest worden. Zo kon ik het nooit meer kwijt raken!

Mijn 2de tatoeage kwam op mijn 23ste. Een teken van oneindigheid op mijn pols.
tattoo3
Een teken van oneindigheid wil zeggen zonder begin en geen eind. Dus bijvoorbeeld voor onvoorwaardelijke liefde. Ik ben al vroeg al mijn opa’s en oma’s verloren. Mijn laatste oma overleed op mijn 21ste en ik wilde heel graag iets voor hun alle 4 laten zetten. een teken van oneindigheid vond ik super mooi, oneindig veel liefde en respect. Vandaar de 4 hartjes in deze tattoo, voor elke opa of oma 1!

Mijn derde tatoeage is mijn meest waardevolle, De dromenvanger voor Abel.
tattoo2
Ik vind dromenvangers gewoon een heel mooi iets. vroeger had ik er al 1 op mijn kamer en hoopte echt oprecht dat deze alle bozen dingen uit mijn dromen filterde. Dit is ook mijn hoop voor Abel. Ik hoop dat nooit iets of iemand hem tegen zal houden om zijn dromen na te leven. Ik zal hem in al zijn keuzes steunen en helpen, wat hij ook kiest. En dan hoop ik heel stiekem dat deze dromenvanger hem behoed voor het kwade. dat hij het mag filteren net als mijn dromenvanger op mijn kamer.

De dromenvanger is de eerste tattoo die Johan bij mij heeft gezet. Extra waardevol dus. Het zal ook zeker niet de laatste zijn. De volgende zitten al in de pen. Een pauwenveer voor onze trouwdag en een uil voor onze tweede zoon. Het is niet zo slim om momenteel te tatoeëren nu ik zwanger ben, dus dat komt volgend jaar allemaal wel.

Ik ben ontzettend trots op mijn man Johan! zoals ik al zei heeft hij altijd al de passie gehad om te tatoeëren. Een paar jaar geleden kreeg hij dan ook de kans om als leerling aan de slag te gaan. Die kans greep hij met beide handen aan. erg pittig naast een baan van 40 uur maar het is hem gelukt! Hij werkt nu 50:50 in de shop en op zijn oude baan. zijn doel is om zo snel mogelijk fulltime te tatoeëren maar helaas, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd zullen we maar zeggen. Mochten jullie benieuwd zijn geworden, hij is te vinden op instagram onder de naam Thebeardedthrush


Hebben jullie tattoo’s? of zouden jullie er 1 willen?
Liefs Stefanie -x-

2 gedachtes over “Mijn tattoo’s, mijn verhaal!

  1. Nicole van Dongen-Monsieurs zegt:

    Hoi Stefanie, wat een superleuke blog om te lezen en wat bijzonder dat je man een van je tattoeages bij je heeft gezet. Supermooi. Ik heb er zelf 3 en vond het ook erg belangrijk om een betekenis te hebben achter elke tattoeage. Ik heb een vlinder tussen mijn schouders, om een moeilijke periode af te sluiten en dat ik nu een vlinder kon zijn qua persoonlijke groei. De naam van mijn overleden moeder met vleugels op mijn onderrug en een half jaar geleden heb ik op mijn ribben een roos laten tatoeëren met de naam van mijn dochtertje: Lilly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s