Taking it slow!

Ik heb een dipje… Deze zwangerschap valt me veel zwaarder dan mijn eerste zwangerschap. Helaas moet ik een stapje terug gaan doen want helaas kan ik niet meer alle balletjes hoog houden.

Veel mensen zeiden altijd tegen me: “een tweede zwangerschap is echt zwaarder” en daar ben ik het nu 200% mee eens! Bij Abel had ik tot 35 weken nergens last van. Daarna werd mijn bloeddruk heel hoog, verminderd vruchtwater en Abel lag in stuit.  Maar ik voelde me goed! In het begin van deze zwangerschap heb ik me ook zo gevoeld. Ik voel me zwanger op mijn mooist en zat heerlijk in mijn vel.. Tot ongeveer ruim 2 weken geleden.
27-wekn
Ik ben nu 28 weken zwanger en begin echt wat klachten te krijgen. Ik val vanaf het begin al af en ook daardoor is mijn energie misschien wat minder. Maar het meeste last heb ik van hoofdpijn en harde buiken. Toen vorige week de emotionele bom bij me barsten wist ik dat ik er iets aan moest gaan doen. Ik ging dit helaas niet nog 12 weken trekken.

Het voelt momenteel nog echt als falen en dat vind ik echt heel erg. Ik moet trots zijn dat ik 27 weken gewoon volledig heb kunnen werken. Maar vanaf deze week ga ik echt een dagje minder werken. Ik hoop mezelf en mijn lichaam dan iets meer rust te kunnen geven en hoop dat de klachten wat gaan afnemen.
Afbeeldingsresultaten voor quote zwanger
De verloskundige wilde ook graag dat ik mijn schildklier na laat kijken. Want dat zou het afvallen en de hoofdpijn ook kunnen verklaren. Ik wacht nog op de uitslag van het bloed. Ik ga dus 16 uur werken. Ik werk in de kinderopvang op een verticale groep (0 tot 4 jaar.) Ik merk dat ik het zwaar vind dus moet ook echt mijn werkzaamheden aan gaan passen en zo op zijn tijd eens even gaan zitten. Gelukkig heb ik hele lieve collega’s dus dat gaat zeker goed komen. Het is meer mijn gevoel wat in de weg zit, mijn prestatiedrang en het gevoel dat ik faal. Ik had het graag volledig afgemaakt tot 34 weken. Helaas is dit niet zo en moet ik me hier bij neer leggen. Maar dat komt wel!

thumbnail_instasize_1219214740
Maar buiten al de klachten geniet ik ook van die kleine jongen in mijn buik.. Hij is zo ontzettend druk dus kan hem niet vergeten hoor ;). En wat geniet ik van Abel! Echt een trotse broer is hij al.. Hij vraagt veel over de baby en vind het reuze interessant. Hopelijk vind hij het straks net zo leuk als de baby er echt is!

Is het herkenbaar voor iemand? Vond/vind jij een tweede zwangerschap ook pittiger?

Liefs Stefanie -x-

 

11 gedachtes over “Taking it slow!

 1. stephanie zegt:

  Ik vond mijn 2e zwangerschap ook echt heel pittig.
  Bij de eerste kon ik rusten wanneer ik wild en zoalng ik dat wilde.
  Bij de 2e zwangerschap liep kody al rond die gewoon de nodige aandacht van zijn mama wilde.Ik ben beide zwangerschappen erg misselijk geweest maar de 2e zwangerschap ging dit vrolijk tot de 27weken door…
  Ik heb toen ook al snel een stapje terug moeten maken in de gehandicapten zorg.Ik kon de vroege diensten echt niet aan gelukkig was er de mogelijkheid dat ik later begon en dus thuis rustig kon opstarten!
  Het belangrijkste is dat jij nu goed aan je ”rust” komt voor zover dat gaat met nog een kleine uk die rondhuppelt.
  Bij mij waren de harde buiken en vermoeidheid en hoofdpijn een enorm ijzer tekort ik heb dus nog de nodige ijzerinfuusjes gehad bij de 2e.
  Hopelijk voel jij jezelf snel weer wat beter! en probeer nu vooral te genieten van je 2 mannen en het getrappel in buik.

 2. Linda zegt:

  Lieve Stefanie,

  Denk aan jezelf en je jongens. Al werd je gisteren al heel erg gemist 😉 Het is echt niet zo dat je faalt. Geniet des te meer van je zwangerschap, want voor je het weet ben je bevallen.

  Tot snel! 😘

 3. Gemma zegt:

  Herkenbaar!!!!! Je (we, want ik ook😬) wil alles het liefst perfect doen. Liefst alleen aan anderen denken. Daarom past dit werk ook zo mooi bij je denk ik. Maar soms gaat dat even niet. Je daarbij neerleggen is dan heel moeilijk, maar met zo’n mooie jongen in je buik weet je waar je dat ook voor doen😉. Zorg goed voor je zelf! Jasmijn gaat je missen, maar des te blijer zal ze zijn als je er weer bent! “Mama…. ik vind Stefanie de mooiste” zei ze dit weekend (even vertalen: ze vind je lief).

  Groetjes Gemma

 4. Femke zegt:

  Lieve Stefanie, het is fantastisch om zwanger te zijn, met alle voor en nadelen. Die zijn voor iedereen anders, of soms helemaal niet.
  Belangrijk is om voor jezelf te zorgen, samen met die kleine jongen in je buik. De rest is (tijdelijk!) bijzaak! Je kent je eigen grenzen.. Je wil wel, maar kan écht niet. Bewaak jezelf, denk niet aan de maatschappij , maar puur aan jezelf, met je kindje. Je zult zien dat dat jezelf, je gezin én de maatschappij veel opleverd!! Dikke knuffel! Femke

 5. eigenwijsje2014 zegt:

  Oh ik vind het zeker zwaarder. Komt misschien ook omdat ik na drie jaar thuis gezeten te hebben nu ook ben gaan werken aan t begin van de zwangerschap dus dat in combi met een drukke peuter is echt lastig. Loop mezelf regelmatig voorbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s