Very very very last minute Christmas shopping

Oké, first things first. Shame on you dat je nu nog shopstress hebt! You’re late! Maar goed, ik begrijp het wel. Huilende baby/peuter/kind/vriend/man (doorstrepen wat niet van toepassing is), Mount everest aan was en die vervelende kabouters die telkens maar dat stof door je huis heen gooien. I get it: je hebt gewoon geen tijd. Toch wil je nog een cadeautje scoren voor wie dan ook: je vriend/man, (schoon)ouders, kids of misschien wel voor jezelf. Hier de ultieme shoptips voor jou! O, en vergeet niet je stevige schoenen en bokshandschoenen aan te doen: het is DRUK in de stad!

Voor je man/vriend:
Oké denk praktisch! Sta je te strijken en denk je: nou, dat shirt heeft zijn beste tijd gehad. Score dan nog even bij de Hema een paar basic shirts. Nee het is zeker niet romantisch, maar zoals ik zei: praktisch! Denk zo ook bij z’n sokken. Heb jij een weeshuis aan eenzame sokken? Maak hem gelukkig met weer een paar verse paren.
xmas1

Wil je wat leukers geven, maar toch nog in de categorie praktisch? Voor de pak dragende mannen is er nu Pocketmen. Een vervanging voor de klassieke pochetten (je weet wel, die ‘zakdoek’ in het borstzakje). Gemaakt van stainless steel of messing heeft jouw man een leuke eyecatcher in zijn jasje. Helaas in brabant niet te krijgen maar de ladies in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Delft hebben geluk. Voor de brabanders onder ons: Online heel goed verkrijgbaar via hun eigen website.
xmas2

Als je het aandurft kan je de Rituals of de Douglas instappen. Bereid je voor op mede late-christmas-shoppers en lange wachtrijen als je wilt laten inpakken.
Bij Rituals is de keuze reuze aan heerlijke showergels en -foams, verzorgende lotions en scheerspullen. Of doe eens gek en koop een massage olie. Want ja: Christmas is the giving season!

Voor je (schoon)ouders:
Soms nog best lastig, wat geef je de mensen die vaak óf alles al hebben, óf net jarig zijn geweest, óf alles al zelf kopen als ze iets nodig hebben.
Tegenwoordig is de platenspeler terug van weggeweest. Voor ongeveer €20,- heb je al een LP die ze af kunnen spelen. Gouden oude hits, of het nieuwe album Adele. Het is te vinden bij bijvoorbeeld de Mediamarkt.

Is je budget dit jaar wat groter, en zijn je (schoon)ouders nog niet in het bezit van een platenspeler? Voor €100,- heb je een handige 5 in 1 speler die er ook nog eens heel tof uit  ziet! Loop dus zeker de Blokker niet voorbij.
xmas7

Wat ook altijd leuk is om te geven is een Cadeaubon voor een etentje of een avondje uit. Bij mij staan mijn (schoon)ouders altijd voor ons klaar en zorgen ze met veel liefde voor Sepp als wij moeten werken. Dan verdienen ze zeker een goed bedankje voor die goede zorgen. Koop een leuke bon van hun favoriete restaurant, of juist van een restaurant waar ze nog nooit zijn geweest.

Voor de kids:
Voor de allerkleinste is het vaak het makkelijkst. Een kijkje in de kast en vaak zie je al wat ze nodig hebben. Een leuke nieuwe pyjama, nieuw setje kleding of toch nog een extra jas? Bij de Hema kan je zeker wat scoren (Je was er toch al voor de praktische men-gifts).


Zijn de kids al wat ouder en bewust over het hele cadeautjes krijgen idee? Dan is zeker een idee om op Marktplaats even rond te snuffelen. Want let’s face it: speelgoed is soms zo DUUR! playmobil waar nauwelijks mee gespeeld is, toet toet auto’s inclusief 400 stukken baan? gegarandeerd dat je het in de buurt gaat vinden. Hebben ze een telefoon nummer bij hun advertentie staan? Geef de verkopers een belletje en vaak kan je dan de zelfde avond het ophalen. Jij blij dat je wat bespaard hebt en de kids blij dat ze weer een auto van playmobil er bij hebben.

Voor jezelf:
“Als je jezelf niet kietelt, doet niemand het”. Soms moet je gewoon lief zijn voor jezelf. Omdat afgelopen jaar druk was, vol slapeloze nachten, onder gespuugde kleding en eindeloze wasjes. Tijd om jezelf iets leuks te gunnen. Eindelijk een goed excuus om die Lightbox te kopen of het werkboek Handlettering. (Hoog op mijn eigen verlanglijstje!)

 

Succes met shoppen! And remember: volgend jaar iets eerder gaan shoppen!

Liefs <3,
Mariëtte

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s