Update: 30 weken zwanger

Jeetje wat gaat het snel! We zijn de 30 weken gewoon alweer voorbij.  Het echte aftellen gaat nu beginnen!! In mijn laatste bericht deelde ik dat het niet top met me ging, hoe gaat dat nu en hoe gaat het met onze baby? 
Ik werk nu sinds een paar weken 2 dagen per week (of door de kerstvakantie zelfs maar 1dag per week). En ik merk dat min lichaam een stuk meer rust heeft. De hoofdpijn is zo goed als bijna altijd weg en de harde buiken zijn een stuk minder geworden. Soms kan ik me ’s avonds nog wel eens voor mijn kop slaan als ik denk, waarom doet mijn buik toch zo zeer? En dan denk ik aan wat ik die dag allemaal heb gedaan en dan is die harde zere buik heel goed te verklaren. Ik vind het moeilijk om van te voren te beseffen dat dingen gewoon te zwaar voor me worden. Dus dan leer je het maar op de pijnlijke manier eigenwijze Steef!

thumbnail_picsart_01-01-03_31_40
Verder blijf ik kwa gewicht nu stabiel maar dat ik veel afgevallen ben werd mij deze week wel duidelijk toen ik wat oude foto’s bekeek. De ene foto is in mei genomen en de andere 31 dec. Het scheelt 7 kilo ongeveer en dat vind ik zelf niet zo veel klinken maar het verschil
is duidelijk te zien!

img_20170101_213843_330.jpg
Waar ik wel goed van baal zijn de striemen op mijn buik! Bij Abel had ik er geen 1 en bij deze zwangerschap kwamen ze al heel snel. Alleen op mijn buik en alleen rond mijn navel.
Of ik er iets aan kan doen? nee! want ik smeer mezelf al 30 weken een ongeluk en ze komen toch.. Baal ik er van? Ja! Ik vind het niet mooi en het is ook het eerste wat ik zie als ik naar mijn blote zwangere buik kijk. Ik weet dat ik me er niet druk over moet maken, maar ja hoe leg je dat aan een onzeker meisje uit? Panterprint en tijger strepen hebben me nooit goed gestaan;)
thumbnail_img_20170105_153125_345_resized
We hadden deze week ook nog een groei echo en een check-up bij de verloskundige. kwa groei ligt ons manneke mooi binnen de lijnen. beentjes iets korter dan de rest. Maar ik weet van mijn vorige zwangerschap dat het echt maar een moment opname is en dan het over 2 weken weer helemaal anders is. Maar wat blijkt onze spruit ligt in stuitligging. Nu kan hij nog zelf gaan draaien, maar ik heb daar een hard hoofd in. Abel lag ook zo dus ik neem aan dat mijn baarmoeder zo gewoon het lekkerste ligt. Maar ja dat betekent dan dus wel weer een keizersnee. Met 34 weken hebben we de liggingsecho en daarna gaan we kijken hoe of wat. Tot die tijd kan en wil ik dus nog niks beslissen maar dat ik geen stuitbevalling wil is zeker. Dat wilde ik bij Abel ook niet.

20150509_110440
Dus voor nu nog even 4 weekjes in onzekerheid, maar dat mag de pret niet drukken. Ik geniet weer van het zwanger zijn en door het minder werken en wat meer rust ben ik ook weer wat minder moe en ongezellig. Win win dus.. O en WOOPWOOP ik was 1 ons aangekomen!

Ik hou jullie natuurlijk graag op de hoogte dus na de liggingsecho zal er weer een update komen.

Liefs Stefanie -x-

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s