Social Media detox

Schreef ik kort geleden nog een artikel over mijn Social Media ‘regels‘, ga ik er nu drastisch mee minderen.


De afgelopen maand merkte ik dat ik gedachteloos door Facebook en Instagram scrollde. Gedachteloos op vind ik leuk en 10tallen foto’s voorbij scrollen omdat het mij niet meer boeide. Toen dacht ik bij mijzelf, hoezo doe ik dit? Is er iemand die mij dit verplicht? Of vind ik zelf dat het moet.
Conclusie was al snel dat het een gewoonte was geworden. Een hele stomme, zinloze gewoonte. Ik opende al snel Social Media als ik even een paar minuten niet geboeid werd door de televisie, tijdens het koken of op de wc (ja, ook jij doet dat! de tijd van de gebruiksaanwijzing lezen van de luchtverfrisser is voorbij).

Ik ging nou eens goed naar mijzelf kijken en merkte dat ik er geen voldoening uit haal om zo zinloos te scrollen.  Want laten we eerlijk zijn, gedachteloos dingen doen brengt geen voldoening.  Net zo min als boodschappen doen of stofzuigen maar dat is weer iets heel anders! (want hoe zinloos is stofzuigen geworden sinds de kinderen.)

Afgelopen week besloot ik: ik ben er klaar mee. Klaar mee dat ik onrustig werd van de pushmeldingen van Instagram en Facebook, en vooral klaar mee dat ik het ‘moest’ doen. Volledig verwijderen doe ik niet. Zo heb ik beide Social media kanalen ‘nodig’ voor de website en zal ik echt wel elke dag nog eens kijken op allebei. Maar niet meer 6 a 7 keer per uur, want wie weet heeft tante truus wel iets héél leuks op Instagram gezet.  Zelf zal ik ook minder plaatsen op mijn privé account. Dit was sowieso al de laatste tijd merkte ik. In het nieuwe jaar heb ik pas 8 foto’s op mijn account geplaatst, en ik vind het prima!
Ook ga ik mijn volglijst eens opruimen. Ik volg heel veel accounts, waarvan ik nu denk: leuk, maar wil ik het echt zien of zijn het foto’s die ik wel aardig vind maar niet echt boeiend. Tijd om eens lekker te ruimen!
Whatsapp zou ik echt niet zonder kunnen. Want naast Jordi en de brabantse mama’s die ik dagelijks spreek, heb ik nog een vriendin die ik zo goed als dagelijks spreek. En ja ik weet het: je kan bellen. Maar omdat we allebei in de zorg werken, en allebei dus onregelmatig, is appen toch wel ideaal. Naast alle sociale contacten is het ook gewoon heel erg praktisch. Een groep van mijn werk waar openstaande diensten (en oké ook gezellig geklets) in voorbij komen, maar ook de opa en oma’s die een foto sturen van Sepp als ik aan het werk ben. Nee, whatsapp zou ik lastig zonder kunnen.

Wat ik er mee hoop te bereiken? Dat Sepp minder vaak hoeft te zeggen: mama kijk eens, maar dat ik gewoon al kijk. Niet zo half aanwezig spelen, maar gewoon genieten. Want (let op: cliché alert) ze groeien al zo snel op, en de tijd gaat zo snel voorbij. Genieten nu ze nog klein zijn en met je willen spelen, voor je het weet is mama niet meer cool!

Liefs <3,
Mariëtte

bron, bron, bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s