35 weken zwanger update!

thumbnail_img-20170126-wa0020_resized
We zijn de 35 weer voorbij! En mijn verlof is vorige week officieel begonnen. Ik heb een hele fijne laatste dag gehad op het werk, veel collega’s kwamen gezellig terug voor mijn afscheid en dan voel je je toch echt wel geliefd. Ik ben nu in totaal 20(!) weken vrij. Het is toch bijna asociaal hé. Maar ik ga er heerlijk van genieten. Eerst nog even van mijn ene mannetje alleen en dan straks van mijn 2 zoons! Deze week hebben we ook de liggingsecho gehad. Hoe zou ons mannetje liggen…

Vorige week donderdag hadden we de echo, En meneer is ineens goed gaan liggen! Best wel een shock, want ik was er eigenlijk zo vanuit gegaan dat hij nog in stuit zou liggen. Mijn reactie bij de echo was dus ook “ECHT!!!”. Hij is op precies de zelfde plek met zijn kontje gaan liggen, als waar hij eerst dus met zijn hoofdje lag. De baby is heel bewegelijk, dus hem bewust voelen draaien heb ik hem niet. Het is soms net riverdance in mijn buik dus van een beetje beweging denk ik niet meteen “hij draait!”. Dit betekend dus dat ik misschien toch natuurlijk kan en mag bevallen. Over een week hebben we een afspraak bij de gynaecoloog, en daaruit zal blijken of natuurlijk bevallen een optie is of dat we toch weer voor een keizersnede gaan. Nog even wat onzekerheid dus.


Na de echo hadden we afspraak bij de verloskundige. Daar bleek dat ik toch een beetje een verhoogde bloeddruk had dus werd ik even doorgestuurd naar de verloskamers voor een extra check. Die check bestond uit in een potje plassen om te kijken of er eiwitten in mijn urine zaten, een half uur werd mijn bloeddruk om de 10 min gecheckt en even aan de ctg om een hartfilmpje te maken van de baby. Het hartfilmpje en urine waren goed en mijn bloeddruk was nog wel wat hoger maar niet meer te hoog. Ze willen me volgende week voor de zekerheid nog even een keer terug zien voor een check. dus hopelijk is het dan ook weer goed. want een verhoogde bloeddruk in combi met eiwitten in je urine kan wijzen op pre eclampsie, dit is beter bekend als zwangerschapsvergiftiging. Dus laten we duimen dat het volgende week ook weer gewoon goed is!

thumbnail_img-20170126-wa0015_resized
We hebben twee weken terug ook mooie zwangerschap foto’s laten maken door mijn schoonzusje Jamila! We zijn er zo verschrikkelijk blij mee. Ik moest gewoon huilen toen ik wat foto’s binnen kreeg.. Hormonen he 😉

Al met al voel ik me nog goed en mag ik zeker niet klagen, alleen zou ik graag wat duidelijkheid willen over natuurlijk bevallen of keizersnede. Maar daar moet ik nog een kleine week op wachten.

Liefs Stefanie -x-

2 gedachtes over “35 weken zwanger update!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s