DIY voor baby #2

Nou ik weer zwanger ben, kriebelt het weer om weer lekker te gaan freubelen. Toen ik zwanger was van Sepp kwam ik met 24 weken thuis te zitten en heb ik heel wat afgebreid, gehaakt en genaaid. Ook deze keer heb ik zin om weer van alles te maken en laat ik mijn to make lijstje graag aan jullie zien.
Het grootste DIY project is de kamer zelf. Wij moeten nog een complete kamer creëren. Onze slaapkamer is huge en orgineel ook 2 kamers. Dat moeten wij nu weer terug maken zodat we een kamertje hebben voor de baby. De stroompunten zitten er nog dus het is een kwestie van ‘even’ een muurtje zetten en een deur terug plaatsen. Appeltje eitje.

Bovenaan mijn lijstje staat een babynestje. Hoe leuk zijn die kleine nestje, ideaal voor de eerste weken. Een mooi klein plekje voor je baby. Maar die prijzen: oef! 150 euro zonder blikken of blozen. Sorry, maar dat kan ik er echt niet aan uit geven. Hoe mooi ze ook zijn. Gelukkig kan je ze heel goed zelf maken en dat ga ik ook doen! Zodra wij weten wat het word ga ik aan de slag.
diybaby2

Als het naaimachine dan toch op tafel staat, kunnen we gelijk door naar het volgende project: verschoningskussenhoezen (galgje anyone?). Soms zijn ze wat saai of net niet de kleur die je zoekt. Dan maken we ze toch gewoon zelf!
diybaby2

Vaak zijn ze in fel rood/geel/blauw en niet echt VT wonen verantwoord: baby gym’s. Hadden we bij Sepp nog wel zon kleuren spektakel, wil ik nu een iets rustigere versie.  En dan ook eentje die ik kan inklappen als we dan toch eisen mogen stellen.
diybaby2Hoe mooi is deze versie? Lekker rustig qua kleur en inklapbaar. Qua speeltjes zou ik er wel andere dingen aan hangen, maar dat DIY-en we wel bij elkaar.

Bij Sepp had ik geen wagenspanner, maar als ik deze dan zie denk ik: ja ga ik maken! Simpel, niet te hysterisch (zien jullie al een patroon ontstaan), en leuk om tegen aan te rammelen (als ik er belletjes aan hang!).

0841a5e28db210aa0c93fe6cf5b7fb91

We hebben nog een wiegje, maar eigenlijk wil ik wel een co-sleeper. Bij sepp kwam ik er achter dat de eerste dagen je armen pudding zijn (oké niet alleen je armen) en het dan best irritant is om vanuit lig je kindje terug in het wiegje te leggen. Ik wil kijken of ik het wiegje kan ‘ombouwen’ tot co-sleeper met een pianoschanier en wat schuifjes. Mocht dat niet lukken dan mag Jordi gaan zagen voor een nieuwe.
diybaby2

Nog genoeg te doen en maken dus. Hebben jullie iets zelf gemaakt voor je baby?
Liefs <3,
Mariëtte

4 gedachtes over “DIY voor baby #2

  1. misseagles zegt:

    Wat een leuke dingen allemaal! Ik ben totaal niet creatief dus kan dit echt niet zelf maken. Twee linker handen. Maar heb veel van die dingen wel op mijn verlanglijstje staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s