What’s in my vluchtkoffer?

De bevalling komt steeds dichterbij en ik vond het nu wel het juiste moment op me goed voor gaan te bereiden en een vluchtkoffer klaar te gaan zetten. Waarschijnlijk heb ik nog niet alles dus dat geeft me ook nog even de tijd om te shoppen (vervelend). Ik deed een oproepje op instagram en facebook met de vraag of mensen nog tips hadden voor mijn vluchtkoffer, en die hadden onze volgers zeker weten!

De tip die het meesten binnen kwam:
Eten en Drinken! En dan in alle vormen, van dextro en sportdrankjes voor de extra suiker tot geld voor pizza en sushi;). Goede tip, vooral voor wat extra suiker en de tijd te doden voor de papa. Er gaat dus zeker iets in mijn koffer!

vluchtkoffer-001
De tips waar ik echt wat aan heb zijn:
– Een lange oplader, de stopcontacten zitten vaak ver van je bed. En dat klopt kan ik mij herinneren van de vorige keer. Ik had hier niet meer aan gedacht dus top tip!

– De kleertjes voor de baby in aparte zakjes doen. Dus je zorgt dat je in elke maat iets bij hebt en doet deze outfit volledig in een ziplock zakje. Lekker makkelijk ook voor de papa. Ik kreeg ook de tip om erop te schrijven wat de baby als eerste aan moet, ook slim!

vluchtkoffer-010
Wat neem ik voor mijzelf mee:
– telefoon + lader
– camera + lader
– bevalshirt/pyjama
– voedingstops + voedingsbh’s
– zoogkompressen
– ondergoed en sokken
– toiletspullen/ labello/ make up/ borstel/ make up doekjes.
-slippers

Wat neem ik voor de baby mee:
– outfits (verschillende maten)
– Speen
– Fles (mocht de borstvoeding niet lukken of ik moet kolven)
– wikkeldeken
– maxi cosi
– jasje

En dan heb je natuurlijk nog de officiële dingen die je bij moet hebben:
– zwangerschapskaart
– patiënten pas
– pasje van de verzekering
– kleingeld voor de rolstoel (of snoepautomaat) 😉

Omdat ik bij Abel een keizersnede heb gehad, loop je iets meer risico’s tijdens de bevalling. Daarom neem ik maar genoeg mee. Het kan zomaar zijn dat je ineens toch langer moet blijven. Maar gelukkig is mijn familie dichtbij en kunnen die ook altijd nog iets meenemen als ik het vergeten ben. Sommige dingen kunnen ook echt pas last minute ingepakt worden, dus hopelijk vergeet ik die niet!

vluchtkoffer
Hopelijk hebben jullie ook iets aan mijn lijstje:)

Liefs Stefanie -x-

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s