Haal het voorjaar in huis

bloemen1Het word eerder licht, het zonnetje doet iets meer haar best om door te komen en de vogeltjes fluiten. De lente komt eraan. Ik krijg dan zin in bloemen, plantjes en gezelligheid.
Vandaag laat ik zien hoe ik het voorjaar in huis haal.

Ik denk dat iedereen wel het Bloomon concept kent. Mooie bossen bloemen, bezorgd aan huis. Ik heb een tijdje een abonnement gehad, maar ben afgehaakt toen ik voor de zoveelste keer dezelfde bloemen kreeg. Ik krijg dan ook een hoog ‘dit kan ik zelf’ gehalte. Uiteraard heb ik geen opleiding gedaan tot bloemiste en ken ik mensen die het véél mooier kunnen, maar toch. Bloomon is eigenlijk een heel simpel concept. Mooie bloemen met zo min mogelijk groen. Laat de bloemen maar uitkomen.
Bij bijna elk tuincentrum kan je wel losse bloemen kopen en ook bij de betere bloemist (dus niet naar de Jumbo). Ik ben bij Life & Garden in Etten-leur goed geslaagd voor mooie bloemen. Voor €12,60 had ik een bos prachtige bloemen in geel en oranje kleuren.

bloemen2

Het voordeel van het uitblijven van groen is, dat het schikken redelijk eenvoudig is. Ik heb express wat bloemen uitgekozen die zelf iet wat groen aan hun stelen hebben. Anders word het wel héél kaal in je vaas.
Nog een tip om je bloemen een beetje gelukkig te maken: maak je vaas schoon met een drupje chloor/bleek. Bloemen staan graag in een schone vaas met hun voetjes, dus even schrobben.


Door wat verschil in het hoogte te houden houd je iets wat speelsheid in je bos. Ik heb 2 bossen gemaakt. De linker staat in een hoge slanke vaas en de stelen heb ik ook wat langer gehouden. Het rechter bosje staat in een weckpot. Leuk lint er om en het is een prima cadeautje.

Voor mijn raam had ik van de winter Hertshoorn staan. Een mooie wilde plant, maar helaas niet geschikt om met zijn bladeren tegen het raam te staan. Hierdoor waren die bladeren bruin geworden. Dus tijd voor een fris voorjaarsplantje in de potten.

Zit ik altijd met gruwel naar Rob’s grote tuinverbouwing te kijken (kleur je leven en heel je woonkamer ligt vol met aarde), zelf ben ik ook niet de meest nette oppotter. Gelukkig had ik er een papiertje onder liggen, dus kon ik het zo opruimen.
Ik heb 2 dozen vol met hobby spullen liggen voor het maken van leuke bloem frutsels. Omdat het toch richting de Pasen gaat (ja ja het duurt nog 1,5 maand), vond ik dat er wel wat eitjes bij mochten. Een nestjes en wat witte bolletjes en mijn voorjaarscreatie is weer klaar.
bloemen6
Ben jij ook zo dol op bloemen en plantjes in je huis? Heb jij bloomon wel eens geprobeerd?

Liefs <3,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s