Welkom lieve Roïn!

Vandaag is het 13 maart. Mijn officiële uitgerekende datum! Maar we mogen gelukkig al een kleine week genieten van onze tweede zoon. Op 7 maart is na een bevalling van 23 uur onze knapperd Roïn Elias geboren ♡
Afbeeldingsresultaat voor een bevalling is de enige blind date
En ik hoor jullie al denken.. 23 uur!! Yep, het was een lange bevalling. Op 6 maart werd ik om 03.45 wakker van krampen in mijn buik. Ik dacht Hee, dit zou het wel eens kunnen zijn. Op de trap naar beneden braken mijn vliezen dus toen wist ik het zeker, hij komt eraan!!

Nadat mijn ouders naar ons thuis waren gekomen om op abel te passen gingen wij naar het ziekenhuis. Daar werd bevestigd wat ik al wist.. Inderdaad vliezen gebroken maar nog weinig activiteit. Ik mocht dus nog terug naar huis om het af te wachten. Maar binnen 48uur moest hij er zeker zijn. Ik heb thuis lekker even in de douche gestaan en geprobeerd te ontspannen, maar al snel begonnen de weeën heftiger te worden. Maar helaas alleen maar in mijn rug. Om 11uur waren wij terug in het ziekenhuis want ik kon me thuis echt niet focussen. De rug weeën werden pijnlijker en vervelender. Om 17uur had ik 5cm ontsluiting maar trok de rug weeën echt niet meer. Ik vond het tijd voor pijnstilling! Ik koos voor de ruggenprik en ik ben daar achteraf ZO blij mee. Door de ruggenprik heb ik zelfs nog kunnen slapen tussendoor.. Ik raakte er heerlijk zen door en had helemaal een goed gevoel.

IMG-20170306-WA0004
Om 19uur had ik 7cm en om 21uur 8cm. Maar helaas werden mijn weeën minder. Er werd besloten om mij wee op wekkers te geven. Door de ruggenprik voelde ik wel wanneer ik een wee had maar pijn deden ze gelukkig niet.

Om 23u had ik 9,5cm, nu moest hij dan toch echt bijna komen.. toch? Nou niet dus want weer moesten de wee opwekkers hoger. Dat laatste randje ging maar niet weg en de weeën waren weer slapjes.. weer afwachten dus!

Vacuumpomp30
Om 01.45 uur kwam het verlossende woord.. 10cm ontsluiting, en we gaan eens proberen te persen! Yaay! Daar ging ik dan, vol goede moed begon ik te persen. Uiteraard was de ruggenprik toen uitgezet en voelde ik de weeen wel maar echt heftig vond ik ze niet. na 1 uur persen nog geen baby. Ik kreeg hem zo gezegd het “bochtje” niet om. Er werd besloten om mij te gaan helpen met de vacuümpomp. In de eerst volgende wee werd “de kiwi” geplaatst. Helaas is Dat wel doormiddel van een knip. En met de eerst volgende wee werd Roïn geboren! Ook nog eens met de navelstreng om zijn nek.. pech vogel!

Roïn 7-3-17 019
Wat bleek, hij had te ver zijn kin op de borst waardoor ik hem dus echt het bochtje niet om kreeg. Ik wilde heel graag natuurlijk bevallen.. Abel is met de keizersnede geboren dus wilde het nu graag ook op de andere manier meemaken.

Ondanks dat het super lang duurde kijk ik heel positief terug op deze bevalling. Heb de hulp in het ziekenhuis als fijn ervaren en heb samen met hun goede beslissingen kunnen maken. de ruggenprik is echt mijn redding geweest voor de bevalling. helaas heb ik in de dagen erna er ook last van gehad. want doordat ik tijdens het persen nog weinig gevoel in mijn rechterbeen had heeft de verpleging mij geholpen om mijn been op te trekken. dit is waarschijnlijk toch harder gegaan als dat je zelf zou doen dus ik heb hevige spierpijn gehad waardoor ik helaas heel slecht kon lopen de eerste 5 dagen. ach kleinigheidjes blijf je houden 😉
20170307_101620
Wat heb ik nou als fijner ervaren krijg ik al vaak de vraag. De keizersnee of een natuurlijke bevalling? Daar heb ik 1 simpel antwoord voor: Uiteindelijk maakt het niet uit hoe ze ter wereld komen, als ze er zijn hou je onvoorwaardelijk van ze!

Een gedachte over “Welkom lieve Roïn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s