10 facts about me

Kon je vorige week de facts van Jessica al lezen, deze week ben ik aan de beurt met 10 dingen die je nog van mij wist. Sommige dingen misschien herkenbaar voor jou?


1. Ik vind gehakt aan mijn vingers heel erg vies.
Als ik al gehaktballen draai, want ze staan nooit op het menu eigenlijk, doe ik dat al gruwelend. Het geluid dat het maakt, het gaat overal zitten en het voelt gewoon heel erg vies. Blegh nee!

2. Ik heb een koksdiploma.
Jaren geleden dacht ik dat horeca mijn toekomst zou worden. Ik ben toen begonnen aan de opleiding tot horeca ondernemer maar halverwege m’n tweede jaar ben ik er achter gekomen dat dit toch niet mijn toekomst was. Ik heb toen mijn opleiding omgezet naar de koksopleiding en ben uiteindelijk ook geslaagd voor ‘kok’. Ik doe hier helemaal niks mee, maar Just in case. Ik kan altijd nog kok worden!

3. Ik heb een hekel aan eet geluiden.
ik kan heel slecht tegen smakkende, krakende chips etende, soepslurpende, speekselspoelende mensen en hun geluiden.  Best lastig als je in de zorg werkt. Ik krijg er echt kippenvel van en als het mee zit ga ik er zelfs van kokhalzen.

4. Ik lust alleen rauwe wortels.
Geef mij een schaaltje wortels en ik knaag ze zo op. Kook ze en ik gruwel er van. Vroeger kookte mijn moeder wortels voor haar en mijn broer, en ik kreeg dan een bakje rauwe wortels. De smaak vind ik zo week en blegh!

5. Ik kan met mijn teen mijn neus aanraken.
Oké, nu gaat het een beetje lastig nu er een zwangere buik in de weg zit, maar normaal kan ik mijn neus aanraken met mijn grote teen. Dat is ook het enige lenige aan mij. Als ik voorover gebogen de grond moet aanraken, red ik het niet.

6. Ik heb jaren op stijldansen gezeten.
Deze dansgenen heb ik, denk ik, van mijn vader. Ook hij heeft jaren gedanst en kan ook diverse dansstijlen (nee geen breakdance). Ik heb jaren op stijldansen gezeten en ben gekomen tot zilver ster. Helaas moest mijn danspartner toen geopereerd worden aan zijn rug, en vind je bij zilver ster niet zo maar een nieuwe partner. Ik zou het nog steeds graag willen doen, maar met een houten klaas als vriend (sorry schat) en wisselende diensten kan ik het niet meer combineren.

7. Ik ben, zo goed als, volledig linkshandig.
Het enige wat ik met rechts doe is vlees snijden (en niet zo gek als Jessica met links. haha). Maar dan alleen vlees snijden als ik aan tafel zit en het op mijn bord ligt. Snijd ik het vlees om nog te koken dan doe ik het wel weer met links. Ik ben dus ook zo’n iemand die zijn schrijfblok helemaal scheef heeft liggen als ze schrijft. Nog van ‘vroeger’ toen ik nog met een vulpen schreef. Hoe retro!

8. Ik strijk mijn beddengoed.
Ik werd heel hard uitgelachen door Jessica en Stefanie maar ik doe het echt: ik strijk mijn beddengoed. Slaap er een nacht in en het is weer gekreukeld maar vind het verschrikkelijk om het, extreem gekreukeld , vanuit de droger in de kast te leggen.

9. Zodra ik wakker word, moet ik naar de wc.
Heel irritant, maar echt zo. Ik word wakker en mijn blaas denkt: JOEHOEE je bent wakker en ik ben vol. Ik kan dus niet op mijn gemak wakker worden, maar kan er gelijk uit.

10. Ik heb 3x over mijn rijbewijs gedaan.
Nee je hoeft niet binnen te blijven als ik de weg op ga. Ik had faalangst en ik kreeg er behoorlijk last van tijdens mijn eerste keer afrijden. Hierdoor maakte ik domme fouten. Bij de 2e keer had de examinator ruzie met zijn vrouw denk ik. Ik weet het niet maar uiteindelijk ben ik op een hele stomme reden gezakt. De derde keer ben ik heel relaxt begonnen aan mijn examen en dat worp zijn vruchten af. Geslaagd!

Liefs <3,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s