Lentekriebels!

65ac73e7ea0c0b5372299ce90fe4a87f

De Lente is begonnen! En eindelijk snapt die gloeiende grote gele bal aan de lucht wat hij moet doen. Heel lang schijnen en mensen blij maken.
Ik ben echt GEEN winter mens. Ik snap dit seizoen totaal niet, veelste koud. Het enige fijne wat ik kan bedenken, is Sinterklaas en Kerst. Kruidnoten en cadeaus.
Maar voor de rest, geef mij maar Lente!

Ik somde wat redenen op waarom ik nou zo van de Lente houd.

  • Dag kou, hallo iets warmere temperaturen. Ik ben namelijk een enorme koukleum. Het hoeft niet gelijk 30 graden te zijn, maar het is wel lekker als de temperatuur op z’n minst rond de 20 graden ligt.
  • Het is weer eerder licht en ook langer licht. Ik werk in de zorg, en als ik 6.15 buiten stap in de winter, in het pikkedonker, wil ik het liefste omdraaien en terug naar bed. In de Lente spring ik soms m’n bed uit, helemaal als ik de vogels hoor fluiten.
  • Oké, hier staat geen garantie voor. Maar het idee dat we niet hele dagen achter elkaar regen, harde wind of sneeuw hebben. Heerlijk. Als ik ergens chagrijnig van word is het wel regen!
  • Ik had er deze winter best last van. Een winterdip. Het koude grauwe donkere weer deed me niet veel goed, ik wilde het liefste alleen maar slapen haha.
  • Dag saaie kleding, hallo vrolijke printjes. Nou weet ik dat je in de winter ook fleurige blousejes kan dragen, maar ik verkies warmte toch liever boven fashionable er uit zien. Dus ik ging met grote regelmaat saai door het leven in een oversized warme sweater en skinny jeans.

NL0005_1 (2)

  • Extreem veel vitamine D op doen. Mijn vitamine D is ernstig te kort, dus die gloeiende bol kan hem helaas niet voldoende ophogen. Maar alle zonnestralen zijn alsnog meegenomen toch!
  • Al die schattige lammetjes, geitjes, mini kuikentjes en kalfjes die geboren worden. Dat maakt het om naar een kinderboerderij te gaan, nog leuker.
  • Elke dag naar buiten. Ik probeerde in de winter ook elke dag even een frisse neus te halen. Maar als de zon schijnt, de vogels fluiten en je niet een halfuur bezig bent met de kids aankleden (lees: muts, sjaal, handschoenen, dikke jas), is het toch aanlokkelijker om naar buiten te gaan.
  • Terrasjes weer! Niks lekkerder dan met een koud rosé biertje op het terras te zitten en mensen kijken. Heerlijk!
  • Voorjaarsschoonmaak. Oké, niet echt een hele grote reden om van de lente te houden. Maar op de 1 of andere manier is je brein zo afgesteld, dat je schoonmaken in de lente opeens mega leuk vind. Gebruik van maken dus!

 

Hebben jullie ook al van die heerlijke Lente kriebels?

Liefs Jessica! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s