Zwangerschapsupdate: 20 weken

Hoera! We zijn op de helft!  Oké ssst officieel pas morgen, maar die ene dag smokkelen we gewoon. Hoe zijn de afgelopen weken geweest en hoe was DE 20 weken echo? En natuurlijk DE vraag: Wat is het geslacht van ons tweede kindje?
20wknboven

Moet zeggen dat zo’n tweede zwangerschap toch héél anders is dan een eerste. Had ik mij echt voorgenomen heel bewust te genieten, zijn de weken eigenlijk voorbij gevlogen. Ik weet heel zeker dat dit mijn laatste zwangerschap gaat zijn, dus ik dacht: volop genieten en bewust er mee bezig zijn. Als ik nu terug ga denken: ik heb nauwelijks tussentijdse buikfoto’s gemaakt en hoe fanatiek ik was met een dagboek bij Sepp, nu heb ik die niet. Wil niet zeggen dat ik minder geniet, maar het gaat anders. ’s Avonds op de bank voel ik wel heel bewust de schopjes en de draaitjes van ons kindje. Vooral na 20:00 voel ik een druk mini mensje in mijn buik zich uitleven.

Waar ik eigenlijk bang voor was, maar vooral niet aan toe wilde geven, is de pijn in mijn rug. Bij Sepp had ik dat ook en helaas bij deze zwangerschap heb ik er ook weer last van. Ik had heel erg de hoop dit te kunnen negeren/uitstellen maar helaas. Bij 17 weken werd de pijn toch te erg na een dienst werken en ben ik aangepast werk gaan doen. Gelukkig kan dit bij mijn werkgever en kan ik zo toch nog nuttig bezig blijven. Vanaf 17 weken helemaal niet meer werken had ik echt heel erg gevonden.
De vermoeidheid blijft ook aanwezig. Ik ben maar nauwelijks aangekomen dus de energie die ik binnen krijg, word voor een groot deel gebruikt door de baby. Hierdoor heb ik na een drukke ochtend echt even een middagdutje nodig en lig ik vaak op tijd in bed.

18 weken zwanger.

Mijn buik (en borsten) groeien wel lekker door. Ik moet nu toch echt aan zwangerschapsbroeken geloven en sommige blouses staan op hoogspanning als ik ze aantrek. Maar verder is mijn huidige zwangerschap héél anders dan bij Sepp. Ik draag ook anders. Droeg ik Sepp overal (lees: behoorlijk wat aangekomen) en vrij hoog. Deze zwangerschap een laag buikje en gelukkig nog een beetje vorm in mijn gezicht.

Stiekem wisten wij al met 16 weken wat het werd. We hadden 2 februari een pretecho en al snel zagen wij het geslacht van ons tweede kindje. Bij deze echo werd het bevestigd: Het is een meisje! We mogen aan de roze kleertjes, strikjes  en poppen.

20wkn roze beer

20wkn echoDe 20 weken echo was helemaal goed.
Ons meisje was wel lekker eigenwijs en ging precies zo liggen dat we precies niks zagen. Wilde we
naar haar gezichtje kijken, draaide ze precies haar gezicht in de placenta. Buikje bekijken? Hop dan draai ik mooi met m’n rug naar jullie toe.

Het enige wat een puntje was, was de plaats van mijn placenta. Die ligt voor het mooie te laag en iets voor de ‘uitgang’. Met 32 weken krijg ik een extra echo om te kijken dat hij braaf naar boven mee is gegroeid.

20wknLiefs <3,
Mariëtte

7 gedachtes over “Zwangerschapsupdate: 20 weken

 1. eigenwijsje2014 zegt:

  Jeeeeh ook een koningskoppel straks dus! Gefeliciteerd.. Dat heb je nog lang voor je gehouden zeg 😱 En fijn dat je aangepast werk kunt blijven doen..

 2. Monique zegt:

  Superrr gefeliciteerd!!!
  Wat leuk een meisje, ❤️
  Heerlijk genieten want idd bij de tweede gaat het nog veel sneller, shit van je rugklachten hopelijk is het aangepast werk nog ff vol te houden.
  Veel liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s