DIY: Babynestje

Zoals je in mijn artikel met babyinspiratie voor ons meisje kon zien, stond hoog in het lijstje een Babynestje. Een fijn plekje voor in de box, bij papa en mama in bed of als je ergens op visite bent. Alleen voor €100 way overpriced (wat mij betreft). Via pinterest heb ik verschillende versies gevonden over hoe je het kon maken en vandaag laat ik zien hoe ik het heb gedaan.

Wat heb je nodig?

  • Stof. Ik had van 2 stofjes ieder 1,5 meter gekocht. Ruim voldoende voor het nestje.
  • 2 hoofdkussens
  • fibrefill (voor het lig gedeelte). Kan je vaak wel krijgen op de markt. Op pinterest zag ik ook iemand een dun babymatrasje gebruiken van de Ikea.
  • Biaisband. Zeker 3 meter.
  • Stoppertje.
  • Garen en een naaimachine

Je begint met het maken van je patroon. Die van mij was 80 centimeter breed en 90 centimeter lang. Hierdoor heb je de grote versie van een babynestje maar kunnen ze er wel lekker lang in.

patroon1

patroon heb ik zelf getekend. Een springvorm werkte prima als ronde vorm voor de onderkant.

Daarna ga je 2x het patroon overtrekken op de stof. Ik heb er voor gekozen 2 verschillende stofjes te gebruiken zodat je het nestje kan keren. Doe je dit niet. Dan leg je de stof dubbel, speld je deze vast en knip je hem dubbel uit.

1patroon overtrekken

De 2 lagen ga je nu, met de goede kant op elkaar, aan elkaar vast naaien met het naaimachine. Gewoon een rechte steek. Je naait nu alleen de buitenrand van de U-vorm.

afspelden

Speld alles goed af zodat je geen rare bochten of een scheef nestje krijgt.

(Van deze stap heb ik geen foto’s gemaakt. oeps!) Als je de stof aan elkaar vast hebt gezet ga je de biaisband er aan zetten. Je kan er voor kiezen de tunnel te behouden en hier een koord doorheen te trekken. Je kan het nestje dan meer rimpelen en krijg je de bekende ronde vorm aan de bovenkant. Ik heb er voor gekozen de band vast te zetten met een zigzagsteek en gebruik de band als aantrekkoord. Hierdoor heb je bovenop geen rimpels maar onderin kan je het nestje wel dichttrekken. Let op bij het vastzetten van je band dat de stof niet dubbel komt te zitten en je de band per ongeluk dubbel vast zet.

1afspelden2

De volgende stap is het dichtnaaien van de tunnel. Wederom goed afspelden zodat je geen rare vorm krijgt en met een rechte steek dichtnaaien. Ik heb hem vrij klein gehouden omdat je niet wilt dat de vulling gaat ‘lekken’ naar het midden gedeelte.

1vullen

Tijd om de tunnel te gaan vullen. Slacht 2 kussens (gewoon simpele budget kussens van Ikea volstaan) en doe de vulling in de tunnel. Goed aandrukken zodat je geen hobbels en kuilen krijgt. Ik had ongeveer 1,5 kussen nodig om hem te vullen.
Nu komt, wat mij betreft, het stomste klusje. Met de hand de laatste naden dichtnaaien. De tunneluiteinde heb ik dicht gezet met een blinde zoom/steek en het lig gedeelte, nadat ik het heb gevuld, met een simpele steek. In principe zie je die naad niet, dus hoefde het wat mij betreft niet onzichtbaar te zijn. Ben je pietje precies, dan mag je je ook op deze naad uitleven met een blinde zoom.

eindresultaat

En dan is hij af en klaar voor gebruik! Doordat je kussen vulling gebruikt kan je het nestje in het wasmachine wassen. Wel zo handig want die mini baby’s geven nou eenmaal niet aan wanneer ze heel veel moeten poepen of spugen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s