to go with kids: Speelland Beekse Bergen.

Vandaag weer eens een to go with kids. Het is al een tijdje geleden dat we dit gedaan hebben. Lijkt wel alsof we nooit ergens naartoe gaan met die kids haha. Dat is natuurlijk helemaal niet waar maar vandaag is het weer zover. Wij gingen met Abel naar Speelland. Afbeeldingsresultaat voor speellandBron foto: vvv Tilburg

Speelland is 1 van de 2 parken van de Beekse Bergen. Naast speelland heb je ook het Safaripark. Dit is een Dierentuin met Afrikaanse dieren. Ook hier hebben wij een abonnement van en gaan we heel graag naar toe. Wij vinden dit 1 van de mooiste dierentuinen in Nederland omdat ze van die heerlijke grote verblijven hebben.
Maar vanaf 1 april ging speelland weer over en we hadden de keuze aan Abel gegeven Safaripark of Speelland en hij riep volmondig Speelland.


Ik heb een tijdje nagedacht hoe ik speelland eigenlijk het beste kan omschrijven. Het is te klein om het een pretpark te noemen maar de benoeming speeltuin schiet echt tekort. Het is gewoon Speelland, een park waar voor elke leeftijd wel iets te doen is.  De speeltoestellen en attracties zijn onderverdeeld in 2 dingen: speelpret en waterpret.

Dingen die onder Speelpret vallen zijn:
– speeltuinen
– schommelland
– verkeersland
– ballenberg
– trampolines
– minigolf
– Stormbaan
– buggybaan
– Kidcars


Dingen die onder Waterpret vallen zijn:
– Waverider
– botsbootjes
– splash
– waterfietsen
– waterpistolen


Buiten deze attracties heb je ook een heel groot strand. In de zomer kun je hier heerlijk liggen en zwemmen. Er zijn heel veel water glijbanen en op drukke dagen ligt er een duikeiland in het water. Vorige zomer zijn we hier regelmatig geweest. Je mag hier gewoon je eigen koelbox met eten en drinken meenemen en als je kindje het zwemmen even beu is kan je genoeg andere dingen doen in het park.

Wat vinden wij van speelland:
In de zomer zijn we al een aantal keer geweest om te gaan zwemmen, maar dit was de eerste keer dat we echt gingen om gewoon lekker te spelen. Je zult misschien denken waarom want je hebt toch een abonnement? Maar ik vond dat Abel nog een beetje te jong was. Zo na de 2jaar word het eindelijk een beetje leuk denk ik. Abel is niet zo’n held dus voor hem is het nu pas leuk. 😉
Abel heeft zich echt heel goed vermaakt. Hij wilde alles doen en vond alles leuk. Voor sommige dingen is hij nog te klein maar met een beetje hulp kom je een eind. Hij wilde bijvoorbeeld heel graag in de auto rijden op het verkeersland. Maar daar moet hij trappen, maar hij kwam niet bij de trappers. Maar mama is niet te flauw en die heeft hem gewoon rond geduwd. 🙂


De entree prijs is ook heel fijn. Kinderen tot 3jaar zijn gratis en vanaf 3 jaar is het 1 prijs. je betaald dan €9,50 entree (excl. €5,- parkeermunt). Maar de Abonnement prijzen zijn heel aantrekkelijk als je dichtbij woont. Want zoals ik al zei in de zomer is het heerlijk om er te zwemmen (heel Tilburg rukt dan ook uit naar speelland) voor een abonnement op speelland betaal je €26,50. Je hoeft dan dus maar 3x te gaan en je hebt je geld er al weer uit. Ideaal!

Is het de moeite om er een keer te gaan spelen, zeker weten! Wij hebben een hele gezellige ochtend gehad en gaan hier zeker nog vaker komen!

Speelland Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
Tel. 0900-2335732

Liefs Stefanie -x-

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s