Help: ik heb straks 2 kinderen!

Oké, natuurlijk wist ik, toen wij ‘begonnen’ aan ons tweede kindje, dat ik dan uiteindelijk 2 kindjes zou hebben (Of misschien wel drie!). Gelukkig is mijn baarmoeder op dit moment studioappartement voor 1 dame dus zal ons kindtotaal uitkomen op twee. Soms, heel soms, bekruipt mij dan een angstig gevoel. Want straks hebben wij dus twee kinderen.
De angst is niet dat wij het niet willen, want dat is ietsjes te laat om daar nu aan te twijfelen. Ook is het niet echt een angst maar meer het onwetende. Ja oké, er zijn miljoenen mensen met twee kinderen of meer en ook die kunnen het en leven nog. Maar hoe dan!

Jordi en ik werken allebei onregelmatig en dat is voor ons nog wel eens een puzzel. Werk ik een korte vroege dienst, komt Jordi net thuis gerold uit zijn nachtdienst om 08.00. Precies: helemaal langs elkaar heen. Gelukkig hebben wij hele lieve opa en oma’s die zo gek/lief zijn om op Sepp te passen als wij werken, maar straks komt Zusje ook in die mix. Die mix gaat dan bestaan uit slaapjes, melkflessen, poepexplosies, peuterpuberteit en autootjes. Die mix is wel een dingetje, althans vind ik.

Want hoe gek/lief de opa en oma’s ook zijn, we moeten maar weer hopen dat zusje net zo flexibel gaat zijn als Sepp. Vanaf het moment dat mijn verlof voorbij was bij Sepp hebben wij hem weg gebracht, laten logeren en tijdens zijn slaap wakker gemaakt om naar huis te gaan. Geen een keer heeft Sepp daar moeilijk over gedaan (dankjewel Sepp!) en is hij elke keer braaf verder gaan slapen na ons nachtelijk ritje samen. Maar wie weet denkt Zusje daar straks heel anders over.

2014-03-01 12.57.10

Sepp 1 week oud

Nou is dit nog allemaal ver weg maar soms kan ik er echt over liggen nadenken. Hoe ga ik mijn aandacht verdelen over twee kinderen, mijn huis nog redelijk toonbaar houden en ook nog een leuke vriendin zijn voor Jordi?14d7b6434bc89ca499881239d7ebf036 O ja, ik wil ook nog een leuke vriendin zijn voor mijn vriendinnen, sporten, een hobby hebben, een leuke collega zijn en hopelijk volgend jaar een opleiding gaan volgen. Precies, genoeg om over na te denken tijdens wakkere uurtjes in de nacht.

Het allerlastigste word straks als Sepp 4 jaar is. Hij naar de basisschool en Zusje net begonnen met actief spelen, 2 slaapjes, fruithapjes en flessen. O ja, we moeten ook nog werken en opa en oma werken ook nog. Zie je dat oppasschema al voor je? Ik dus nog niet.

 

Verwacht ik dat alles binnen een week, een maand of tijdens mijn verlof op rolletjes gaat lopen? Nee zeker niet. Net als bij Sepp zullen wij zeker moeten gaan zoeken naar ons ritme, zullen we onzeker zijn en vast en zeker zullen er tranen vloeien (gelukkig kan ik daar dan mooi de hormonen nog de schuld van geven). Verwacht ik dat het nooit goed gaat komen en ik als een ware knot-op-de-kop-trainingspak-aan moeder eruit ga zien? Nee zeker niet! Ik heb gelukkig Stefanie en Jessica als voorbeeld dat het uiteindelijk goed gaat komen. Het gaat zeker puzzelen worden en wennen maar ook dit komt weer goed.

Vonden jullie het idee van twee kinderen ook lastig voor te stellen, of rolde jullie zo door in jullie volgende rol?

-x- Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s