Gezond eten met Boerschappen

Maaltijdboxen kennen we allemaal wel. Van Marley Spoon naar Hello Fresh en Albert Heijn doet ook gezellig mee met de trend en kwam met de Allerhande box. In de regio Breda is sinds eind 2013 Boerschappen verkrijgbaar. Een box vol smaakvolle en eerlijke producten.

Stéphanie en Stijn zijn de gezichten achter Boerschappen. Samen altijd al geïnteresseerd geweest in lekker, gezond eten met al dan niet ongebruikelijke ingrediënten. Op jacht naar lekkere en smaakvolle ingrediënten voor hun maaltijden wilde ze verder gaan kijken dan de supermarkt. Want de producten daar hadden niet meer de smaak die ze horen te hebben (let’s face it, we hebben allemaal die tomaten zonder smaak wel eens in onze handen gehad), of zaten vol met E-nummers.

Bij de boeren in de omgeving vonden ze wat ze zochten. Boeren met liefde voor hun dieren, groente de omgeving en voor hun vak. Hierdoor krijg je als Boerschapper echt lekkere verse producten zonder rotzooi. Geen e-nummers, geen vlees waar groeihormonen voor aan te pas zijn gekomen en geen gekke kleurstoffen. Op de dag dat je je box gaat ophalen (of laat hem bezorgen, wat jij wilt!) is het team van Boerschappen al op pad geweest om alle producten op te halen. Hierdoor zijn de producten ook echt vers! De vis is dag vangst, de kip liep gisteren nog te scharrelen en de melk is ’s morgens verwerkt tot yoghurt.

Van Boerschappen mochten wij een box uit proberen en vooral van genieten! Op dinsdag ging ik met mijn boodschappentas richting de Faam in Breda om de box op te halen. Ik werd enthousiast ontvangen door Joyce en zij legde mij uit hoe het werkte. Als Boerschapper krijg je de vrijdag voor je box een mail met wat er in de box zit, hierdoor kan je je boodschappen aanpassen op wat je krijgt. Bij die mail zitten ook recepten als je inspiratieloos bent met wat je nou moet doen met die ratatouille.
Op de ophaaldag krijg je een QR-code en daarna mag je gaan shoppen. Dit is overigens alleen bij de Faam. Ga je naar een pick-up point zit alles al voor je in een kratje en ben je zo weg. Ook heel fijn!
Joyce legde uit dat ze uitgaan van de eerlijkheid van de mens. De mensen scannen de code, lopen hun rondje met de tas, en gaan weg. Je pakt van ieder product 1 (of 2 als het er bij staat) en kiest eventueel tussen 2 producten (volle of halfvolle melk bijvoorbeeld). Wil je ruilen dan is hier een speciale ruilpagina voor op Facebook. Jij spreekt dan zelf af met jantje/pietje dat jij je melk laat staan en zijn eitjes meeneemt. Hier bemoeit Boerschappen zich verder niet mee en gaat eigenlijk altijd goed.

boerschappen1.jpg

Van het rondje door de winkel werd ik al helemaal happy. Lekkere verse aardbeien die echt super lekker roken (niet van die waterbommen) en echt verse melk. Uiteindelijk had ik zo een bigshopper vol en ging ik thuis aan de kook. De vis was dagvangst dus die ging er al eerste aan!

boerschappen2.jpg

Uit mijn eigen voorraadkast pakte ik nog de rijst en die verdwaalde citroen mocht ook mee doen. Oké, niet om op te scheppen maar het smaakte heerlijk! De vis was echt super mals en goed op smaak. Jordi en ik hadden wel gelijk het idee oké: dit smaakt goed!

Gedurende de week hebben wij gebruik gemaakt van de Boerschappen. Het was even zoeken wat te doen met de aubergines omdat Jordi daar niet zo fan van is. Ik heb hier uiteindelijk ratatouille van gemaakt in de slowcooker (aubergines, winterpeen, tomaten, klein scheutje rode wijn en kruiden).

Mijn ontbijtje maakte ik met de verse yoghurt opgeleukt met aardbeitjes en appel (en wat inhoud van mijn eigen voorraadkast). Ook het paasontbijt werd deels mede mogelijk gemaakt door de Boerschappen.

Was ik tevreden over de Boerschappen? Ja zeker! De producten smaakte zeker beter en puurder (als je dat zo kan zeggen). Zou ik het nog een keer doen? JA! Ik heb inmiddels zelf 3 boxen opgehaald bij het pick-up point hier in Etten-leur en het heeft mij nog niet teleurgesteld.

de voordelen van de Boerschappen:

  •  Je krijgt eerlijke, smaakvolle producten.
  • De boodschappen worden voor jou gedaan. Je hoeft alleen maar even met je tasje rond te gaan in de mini winkel. (of nog makkelijker, laat het bezorgen!)
  • Je krijgt eens wat anders op je bord. Niet het standaard stuk vlees wat je elke week pakt.

de nadelen van de Boerschappen:

  • Ondanks dat er behoorlijk wat in het pakket zit, moet je nog steeds naar de winkel voor de rest.
  • Er zitten geen volledige maaltijden in (dus niet perse 3 avondmaaltijden.)
  • De prijs. Voor een familiebox (die hadden wij gekregen) betaal je €46,50. Voor een duo box ben je €31,50 kwijt. Onderstaand tabelletje laat overigens zien dat het niet perse duurder hoeft te zijn!17435914_715107058662979_9058562037606422313_o
  • Niet allen boodschappen zijn perse biologisch. Als je hier naar op zoek bent is Boerschappen niet helemaal wat je zoekt.

Wil je meer informatie over Boerschappen kijk dan op www.boerschappen.nl

liefs,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s