The bro code!

We zijn alweer bijna 2 maanden een gezin van 4. Voor iedereen best een grote verandering. Het voelt super vertrouwd maar soms is het nog wel puzzelen. 2 kindjes in je eentje in bad doen is toch iets lastiger, maar zeker niet minder leuk. Ik denk dat er voor Abel het meesten is veranderd, maar jeetje wat zijn we trots op hem!IMG_20170410_072634
Vanaf de dag dat Roïn is geboren is Abel een super trotse broer! Hij kwam met een grote smile de ziekenhuiskamer op gelopen en wilde hem gelukkig meteen vast houden en kussen. Ik vond het heel belangrijk om eerst even wat tijd met zijn 4tjes te hebben. Om Roïn goed aan Abel te laten zien en hem even aan hem te laten wennen. Dit ging super goed en wat een prachtig smelt moment. Vanaf die dag verteld Abel ook overal trots dat hij “een baby heeft gekregen”.

Tijdens de eerste dagen merkten we dat Abel het lastig vond als Roïn huilde. Hij vroeg dan vaak meteen wat er was en of het door hem kwam dat hij huilde. Op de eerste dag thuis ging Abel een middag dutje doen, en eigenlijk bijna meteen toen Abel lag begon Roïn te huilen, DIKKE paniek bij Abel. We hebben hem toen uitgelegd dat Roïn niet kan vertellen wat er is, en dat hij alleen kan huilen. Dit hebben we wel een aantal keer moeten herhalen, maar dat gaat nu veel beter. Zodra Abel hem hoort gaat hij meteen naar hem toe om bijvoorbeeld zijn speentje te geven, of hij zegt heel lief “ik ben bij je”


Abel is eigenlijk geen seconde jaloers geweest. Hij vindt het wel eens vervelend als hij even moet wachten, maar aan de andere kant is hij ook zoveel zelfstandiger geworden. Hij begrijpt het als ik even bezig ben met het flesje en kan dan best goed wachten of lekker zelf spelen. Behalve als het om een toiletbezoek gaat. Op de een of andere manier moet Abel altijd naar de wc als ik de fles zit te geven. Best vervelend dat hij dan altijd een grote boodschap moet!!! Dat word dus snel billen leren poetsen;).

Het is heel vertederend om de liefde tussen de 2 broers te zien. Roïn begint al echt te reageren op Abel. En Abel is dol gelukkig met zijn broertje. Hij is zo super Lief voor hem, ik denk dat Roïn geen betere en lievere grote broer had kunnen treffen.

Liefs Stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s