zwangerschapsupdate: 25 weken zwanger!

Jeetje ik ben gewoon al weer 6 maanden zwanger, nog even en ik rol al het laatste trimester in. Hoe is het met mij de afgelopen maand gegaan en wat moeten we allemaal nog doen voordat Zusje er is?

Laat ik gewoon eerlijk zijn: ik vind zo’n tweede zwangerschap best pittig. Niet alleen omdat je lijf wederom veranderd, maar ook omdat je nog een peuter hebt rond lopen. Ging ik bij de zwangerschap van Sepp gewoon liggen als ik moe was, nu wil hij de aandacht terwijl mijn lijf soms schreeuwt om rust.
De pijn in mijn rug is uitgebreid naar mijn bekken waardoor ik soms echt al waggel aan het einde van de dag. Een dagje ongegeneerd shoppen zit er niet meer in. Geprobeerd en gefaald zullen we maar zeggen. Niet eens een hele dag weg geweest en toch ’s avonds enorm veel pijn gehad. Een paracetamolleke werkt dan ook niet meer zullen we maar zeggen. Ik vind het lastig om daar aan toe te geven, wil gewoon lekker werken, boodschappen kunnen doen en uhm ja gewoon Mariëtte zijn. Helaas trekt mijn lijf regelmatig aan de rem.
Wat ik ook terug mag verwelkomen is het maagzuur. Blurp! Dat heb ik dus totaal niet gemist. Ik kan het nu nog weg kauwen met een maagtablet maar verwacht binnenkort weer over te moeten op het drankje. Beetje jammer, want dat had wat mij betreft best weg mogen blijven!

29-04-2017 10.31

Gelukkig is het niet alleen maar ellende zo’n zwangerschap! Zusje is heerlijk druk en laat zich heel regelmatig voelen. Mijn blaas blijft favoriet speelgoed, vooral als mama net even te ver van een wc af is (lees in de auto of in de stad). Mijn bloeddruk is, voor mijn doen, ook nog rustig. 127/82 is rustig en heb er ook geen last van. Qua kilo’s aankomen doe ik ook rustig aan en zit ik nu op plus 6 kilo. Ik zeg: best netjes! Mijn buik groeit flink door en is ook niet meer te missen (overigens zijn the girls ook niet meer te missen!).

Het kamertje van Zusje is in de maak. Inmiddels heeft ze een deur en een muur en kunnen we gaan afwerken. Het behang ligt klaar en ga ik samen met mijn moeder aanbrengen. Er moet nog een muurtje gewit worden en een lamp tegen het plafond. Als dat gedaan is, is Zusje haar kamertje klaar! De meubeltjes zijn de ‘oude’ meubeltjes van Sepp dus daar hoefde wij niet voor op jacht.

Tijdens de Pinc sale heb ik behoorlijk wat kleertjes kunnen scoren van Zusje. Langzaamaan komt de kast vol en hoeven wij eigenlijk alleen nog de mini maatjes voor de eerste periode. Maar let’s face it: als vrouw ben je nooit uitgeshopt en al helemaal niet voor babykleertjes!

pincsale

De volgende controle is al weer over 2 weken, want inmiddels zijn de controles elke 3 weken in plaats van elke 4. Dat betekend dat het einde er aan komt. Eind mei hebben we nog een rondleiding in het geboortehotel en is in principe alles voor de geboorte ook geregeld. Zelfs het erkennen van de papa bij de gemeente hebben wij al gedaan! Check check check! Ben ik nou nog iets vergeten wat ik echt moet regelen?

Liefs,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s