What’s cooking: kipkapsalon

Wie kent hem niet, de heerlijk vette kapsalon van de plaatselijke pizzeria of kebab tent. Echt heel lekker maar helaas niet zo healthy als dat we zouden willen. Maar niet getreurd, ik heb een lekkere en gezondere versie gevonden! En laat het nou net maandag zijn, de dag waarop we steeds weer beginnen met lijnen…haha!

Wat heb je nodig:
– zoete aardappel (1 per persoon)
– Kipfilet (1 per persoon)
– Plak jonge kaas (1 per persoon)
– magere yoghurt
– sla, tomaat, komkommer, uien en olijven
– knoflookpoeder, bieslook, peper, zout, kebab kruiden, chilipoeder
(Optioneel is een aluminium bakje.)

Wat moet je doen:
– Schil de zoete aardappel en snijd ze in frietjes.
– Sprenkel er wat olijfolie en chilipoeder overheen.
– Leg de frietjes op een bakplaat. Zet ze een half uur in de oven op 200 graden. (na 15 min even omdraaien)

20170517_172523

– Snijd de kippendijen en marineer ze met kebab kruiden.
– Bak de stukjes kip in een pan.

– Voor de knoflook saus doe je een laagje magere yoghurt in een bakje.
– Voeg naar smaak Bieslook,knoflookpoeder, peper en zout toe.

20170517_173823

– Als de zoete aardappel gaar is leg je deze onderin het bakje of bord.
– Daaroverheen doe je de gebakken kip stukjes.
– Leg er een plak jonge kaas overheen en plaats het nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
– Vul daarna het bakje verder af met sla, tomaat, komkommer, uien en olijven.

– Als laatste de zelfgemaakte knoflook saus eroverheen en genieten maar!

20170517_180134.jpg

Smakelijk eten!
Liefs Stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s