Mijn zwangerschapsmusthaves

Ik denk dat je overal op internet wel lijstje kan vinden. Wat MOET je hebben tijdens je zwangerschap, in de kinderkamer, in je auto en ga zo maar door. Mijn zwangerschap met sepp heb ik die lijstjes doorgenomen en een paar dingen aangeschaft en verder naast mij neer gelegd. Tijdens het huisbezoek van de kraamhulp werden er nog een paar dingen genoemd die ik braaf heb aangeschaft ( en niet heb gebruikt). Dus die lijstjes volg ik niet meer
Nu ik weer zwanger ben heb ik een paar musthaves waar ik echt niet zonder kan.

Droeg ik bij Sepp voornamelijk broeken, dikke truien en slobber broeken, deze zwangerschap ga ik voor jurkjes. Gestreepte, strakke jurkjes zodat je de rondingen goed accentueert. Ik zit heel goed in mij vel en dat mag gezien worden dacht ik zo!
Bij koud weer met een legging eronder en bij warm weer met een kort broekje eronder (ik blijf die donderdijen houden!).

 


Qua kleding is een goede BH ook weer een musthave. Ik had sowieso niet achteraan gestaan bij het uitdelen van the boobs, laten we daar eerlijk over zijn. Maar tijdens de zwangerschap groeien die krengen nog even 2 cups verder, dus goede ondersteuning is zeker nodig. Geen ahhbraa voor mij van tellsell maar een goed aansluitende cup die ze een beetje in toom houd. Moet ik de deur niet meer uit en is de bank mijn verblijfplaats dan zijn ze gewoon lekker los in het kot maar bij enig sociaal contact gaan ze weer netjes in een BH.

In bed is een extra kussen inmiddels ook onmisbaar. Ik ben een zijslaper maar door mijn rug- en heuppijn kan ik niet meer echt super lekker op mijn zij liggen. Ik weiger te worstelen met zo’n voedingsrups in bed, dus houd het bij een bescheiden kussen. Die parkeer ik voor mijn buik en onder mijn knie zodat ik heel netjes ondersteunt lig. Als ik het niet doe voel ik mijn rug al snel zeuren.

Over zeuren gesproken: dat maagzuur!! Dat is pas zeuren.  Afgelopen week waren wij op vakantie in de franse Alpen. Elke keer als we een ritje gingen maken dacht zusje ej dat is gezellig: feestje! en mijn maagzuur dacht ik doe mee.  Wel irritant dus inmiddels zijn de maagzuurremmers wel mijn vriendjes geworden. Uurtje na de maaltijd een of twee opknagen en er kan weer vrij geboerd worden zonder dat ik denk dat mijn slokdarm in de fik staat.

2017-04-12 08.56.41Ben ik niet zwanger, dan moet ik mijzelf er echt toe zetten om fruit te eten. Nu vreet ik nog net niet groene bananen! (Ja Jessica eet die wel, maar deze brabantse mama wil ze gewoon rijp!). Ik ontbijt met Skyr vanille (echt: die is zo lekker!) met fruit, knaag tussendoor nog wat druiven op en ’s middags of ’s avonds gaat er nog wat fruit naar binnen. Kan er echt niet genoeg van krijgen terwijl ik normaal de helft van mijn fruit kan weggooien (ja ja, 2 stuks fruit 200 gram groente..). Best een voordeel zwanger zijn: word je nog eens gezond!
Ik heb gelukkig geen rare vette cravings ala frikadel speciaal midden in de nacht of een doos bonbons naar binnen werken zonder blikken of blozen.

 

Wat zijn jullie musthaves? Nog tips waarvan jij zegt: die mis jij sowieso!
Liefs <3,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s