What’s in a name?

Als je op een kinderdagverblijf werkt is een naam kiezen voor je kindjes toch best een beetje lastiger. Je koppelt al gauw (vaak negatieve) herinneringen aan een naam. Ik wilde voor mijn kindjes een naam die ik nog nooit op de groep had gehad. Best lastig als je al 10 jaar in de kinderopvang werkt, maar het is me gelukt!

IMG_20170514_171051_685

Abel Benjamin:
We hadden al heel snel in de zwangerschap een meisjes naam. We waren eigenlijk overtuigd dat Abel een meisje was. Maar met 20 weken bleek dit toch niet zo te zijn. We hadden het voor de echo al wel over de naam Abel gehad maar ik wist het nog niet zeker. Nadat we hoorde dat het een jongen werd waren we beide eigenlijk gelijk zeker over de naam. Onze eerste zoon ging Abel heten. Stiekem zei je de naam al tegen elkaar en dat klonk dan gek maar wel vertrouwd.

Abel zijn 2de naam moest een combi van de namen van de opa’s worden. De vader van Johan heet Ben en de voorletters van mijn vader zijn J.A.M. Dus TADAAA daar was de naam Benjamin!

Ik vind het fijn dat de naam niet af te korten is. Ik vind de naam Abel ontzettend goed bij hem passen. We zijn nog steeds blij met de keuze voor onze rode krullenbol!
IMG_20170606_214059_503
Roïn Elias:
Een naam voor je tweede kindje zoeken vind ik veel lastiger. Je wilt dat het bij Abel past en weer wilde ik een naam die ik nog nooit op de groep had gehad. Met 16 weken wisten we dat het een jongen werd en toen begon het puzzelen . Johan vond de naam Odin mooi en ik kwam met de naam Roan. We vonden alle 2 de naam van de ander niet zo en zijn gaan puzzelen. Al snel kwamen we op Roïn. We hebben nog even getwijfeld hoe we het wilde schrijven: Roïn of Rowin.. Maar we wilde graag 4 letters net als bij Abel. En Rowin vinden we wel heel Brabants klinken ofzo.

De tweede naam is een combi van de namen van de oma’s. De moeder van Johan heet Nel en de officiële naam van mijn moeder is Louisa. Roïn eindigt op een N en Elias begint met EL, dat maakt Nel. En veel letters van mijn moeders naam komen er in voor. Dus zo kwamen we op de naam Elias.

Roïn zal zijn naam veel moeten spellen, want na de bevalling kregen we al vaak de vraag is het Roojn of Ro-in.. Nou het is dus Ro-in ;). We vinden het een hele stoere naam en de combi Abel en Roïn vind ik prachtig :).

IMG_20170515_164641_262.jpg

En hoe zouden ze nou heten als ze een meisje waren geweest… Abel zou Nova heten en Roïn zou Nora heten..

Hoe kwamen jullie op de namen van jullie kids en hadden jullie ook eisen en voorwaarden?
Liefs Stefanie -x-

 

Een gedachte over “What’s in a name?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s