Help mijn lichaam veranderd!

Oké logisch is eigenlijk wel, dat mijn lichaam veranderd. Hallo Jet: je bent  zwanger! Maar soms vind ik het wel lastig. Je leent je lichaam uit voor een zwangerschap en wat krijg je er voor terug: hangborsten, striemen en een blubberbuik! Goed nou denk jij waarschijnlijk gelijk dat het een dikke ellende is onder mijn kleding, maar dat valt gelukkig mee. Maar veranderd is het wel.

2017-06-10 21.31.18-1.jpg

Ik heb altijd periodes gehad dat ik of héél blij ben met mijn lijf of héél erg baal van mijn lijf. De afgelopen jaren zijn die iets minder blij met mijn lijf periodes langer geweest dan de jeej wat een goed lijf periodes. Dit kwam voornamelijk doordat ik er achter kwam dat ik PCOS had en mijn lijf niet werkte zoals ik had gehoopt. Ik moest destijds echt even verwerken dat die eierstokken van mij niet rammelende zoals bij veel andere vrouwen. Doordat ik Clomid (hormonen om een eisprong op te wekken) moest gaan slikken, kwam ik in een korte tijd 10 kilo aan.

IMG_5220

30 weken zwanger van Sepp

Uiteraard heb je alles over om je wens in vervulling te laten gaan, maar tijdens de zwangerschap kwam ik ook de nodige kilo’s aan en ik was ze na de bevalling ook niet zo maar kwijt. Tijdens mijn zwangerschap was ik niet heel trots op mijn lijf en voelde ik mij op het einde alles behalve mooi.

 

Toen ik voor de tweede keer begon met de hormoonbehandeling had ik wel in mijn hoofd dat ik zeker de kilo’s in de gaten wilde houden. Liever niet weer die 10 kilo erbij! ‘Gelukkig’ mocht ik overstappen op Gonal-F (hormonen die je inspuit) en had ik hier geen extreme bijwerkingen van, dus ook niet extreem aangekomen. Tijdens de behandeling goed op mijn voeding gelet en ik werd weer een beetje happy van mijn lijf.

Toch hebben alle schommelingen in mijn gewicht er voor gezorgd dat ik nu niet happy word als ik op de weegschaal stap. Ondanks dat er maar 7 kilo bij zit op dit moment, kan ik niet altijd relativeren. Ja het is voor een goed doel, nee het is niet veel, maar die cijfertjes.
Gek genoeg word ik wel blij als ik in de spiegel kijk. Droeg ik Sepp overal tijdens mijn zwangerschap (lees: dikke buik, grote borsten, flink hoofd en uhm ja alles dik/flink/groot), draag ik Zusje nu netjes waar dat zou moeten. In mijn gezicht zelfs wat afgevallen en mijn buik gaat netjes naar voren in plaats van in de breedte. Oké de omvang van mijn borsten is weer gegroeid van groot naar gigantisch (gevoelsmatig) maar zelfs daar word ik niet ongelukkig van. Ik voel me fijn in mijn zwangere lijf en dat mag best gezien worden.

Het eerste trimester vond ik nog wel lastig, mijn borsten en buik werden groter, maar zou ik nu weer een miskraam krijgen of niet? Dan zou dat veranderen weer voor niks zijn. Toen we in de veilige periode aankwamen, werd ik ook blijer van mijn lijf. Het kwam allemaal een beetje in verhouding, mijn buik werd ronder waardoor het niet leek alsof ik gewoon te veel had gegeten, en ik voelde er mij happy bij. Nu in het derde trimester is alles nog goed in verhouding. Ik ben netjes verder gegroeid zonder dat alles enorm is geworden. Niets te klagen en zeker niet ontevreden en misschien zelfs wel trots op mijn lijf.
002.jpg
Jammer dat zwangerschapskleding vaak dit gevoel niet ondersteund. Vaak zijn het toch wat los vallende truitjes en jurkjes of hoog gesloten. Dus heb ik wel moeite om leuke kleding te vinden (voor een leuke prijs, want ik ga echt geen 100 euro uitgeven voor een jurkje wat ik straks nooit meer aantrek). Ik wil geen über moeder zijn in soepjurk zonder make-up, maar gewoon mijzelf zijn en mijzelf laten zien. Dus draag ik, afgezien van mijn broeken, geen zwangerschapskleding. Een jurkje een maatje groter en hij sluit mooi aan bij mijn buik.

Of ik na mijn zwangerschap weer happy word van mijn lijf? Dat zien we dan weer wel. Het zal wel weer even duren voordat ik weer terug ben gekrompen naar mijn originele vormen. Zal ik ooit maatje 38 hebben? Nee zeker niet, maar ik ga wel gewoon een bikini dragen!

liefs <3,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s