Aan de linkerkant is het leven ook leuk!

Al snel kwamen wij erachter dat Roïn een voorkeurshouding had. zijn hoofdje platte af en hij lag het liefst met zijn hoofdje naar rechts. Ik werk in de kinderopvang dus voor mij klonk het allemaal wel bekend en ik wist ook wel wat ik er zelf aan kon doen. maar toch zocht ik wat extra hulp bij een osteopathie.

 

Wat is een voorkeurshouding?
Als uw kindje een voorkeurshouding heeft, houdt het zijn hoofdje het merendeel van de dag (3/4 van de tijd) naar één kant gericht, naar rechts of links. Het hoofdje is wel door iemand anders naar de andere kant te draaien, maar vaak gaat dat moeizaam. Ongeveer acht van de tien kinderen ontwikkelen een voorkeurshouding, meestal naar rechts. Het komt iets vaker voor bij jongetjes dan bij meisjes.
Bron: http://www.dokterdokter.nl

Nou dit beschrijft ongeveer precies Roïn. Zijn hoofd was bijna niet naar links te draaien. Hij hield met alle kracht die hij had tegen en moest ook vaak huilen. Zoals ik al zei zag ik zijn hoofdje erg snel afplatte dus ik wist dat we er iets aan moesten gaan doen. Ik ben op internet rond gaan kijken en het blijkt dat kindjes die door kunstverlossing ter wereld zijn gekomen (tang, keizersnede of pomp) vaker een voorkeurshouding ontwikkelen. Roïn is doormiddel van de vacuümpomp geboren dus dat kon een reden zijn. Ik heb daarna meteen een afspraak gemaakt bij de osteopaat want daar had ik met Abel ook een hele goede ervaring mee gehad. (stuitligging en keizersnede)
20170606_163929
Wat is osteopathie?
Osteopathie is een alternatieve geneeswijze, die van de veronderstelling uitgaat dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nadelige invloed op de gezondheid heeft.  99ctOsteopaten zouden in staat zijn om een dergelijke dysfunctie met hun handen op te sporen en weer beweeglijker te maken.

Bron: wikipedia

Per toeval hadden we dezelfde osteopaat als bij Abel dus dat was meteen fijn. Eerst moesten we wat vragen beantwoorden zoals hoe de bevalling was, wat voor kindje Roïn is, of hij veel huilt etc etc.. Daarna begon de behandeling. dit duurde ongeveer een half uurtje. het lijkt eigenlijk net een heerlijke massage wat ze doen. maar soms hoorde je Roïn wel mopperen omdat ze hem natuurlijk ook op de “verkeerde” kant legt. Daarna kwam de conclusie. Roïn ligt inderdaad liever de andere kant op. kan wel zonder pijn de andere kant op liggen er zit dus niks bekneld. maar over zijn schoudertje kijken naar links lukt niet. We kregen dus het advies om 1 week later terug te komen.

Die week was Roïn een totaal ander kindje en nee niet positief. We merkte wel dat hij steeds meer ook naar links keek maar hij huilde veel meer. Overdag slapen werd veel minder wat dus gepaard ging met meer huilen. O nee dit wilde we dan ook weer niet. toen we weer terug moesten heb ik dit gelijk verteld en ze heeft gezegd dat dat vaker is na de eerste keer. de tweede behandeling was eigenlijk hetzelfde als de eerste. alleen voelde ze hier ook een knoop in zijn buikje. Roïn heeft een erg onregelmatige stoelgang dus dat kan kloppen zei ik. We moesten nog 1 keer terug komen maar deze keer zat er 2 weken tussen.
20170530_085700
En wat merken we een verschil!! Roïn ligt ineens graag op de linkerkant. hij draait zelfs op zijn linker zij in bed en gaat heerlijk slapen. ook over zijn schouder kijken gaat steeds makkelijker. En ook poept hij nu elke dag. We kregen na de derde keer het advies om dit te blijven stimuleren maar hoefde niet meer terug te komen. Sls we merken dat het verslechterd dan zijn we natuurlijk altijd welkom.

Zijn platte hoofdje zal nog wel even duren. Baby’s liggen nu eenmaal heel veel dus de kans op weer rond te groeien krijgt het niet zo makkelijk. Dit zal met de tijd beter gaan en we leggen voor nu Roïn nog gewoon heel vaak op zijn linker zij, We willen natuurlijk geen terugval.

Ik ben dus erg positief over een osteopaat! Het is een beetje zweverig maar als je merkt dat het helpt is het prima toch!
Hebben jullie ervaring met osteopathie en waar gingen jullie voor?

Liefs Stefanie -x-

2 gedachtes over “Aan de linkerkant is het leven ook leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s