zwangerschapsupdate: 33 weken zwanger

Mijn verlof staat voor de deur, de nesteldrang is op een hoogtepunt en het liefst wil ik nu al genieten van ons meisje. Ik ben alweer 33 weken zwanger en tijd voor een nieuwe update.

33 weken

Afgelopen maandag had ik een zwangerschapsdag. Ik had een afspraak voor de echo voor de placenta ligging, een belafspraak met de kraamzorg, een dubbele afspraak bij de verloskundige en om het af te toppen nog een afspraak bij de fysiotherapeut voor een goede ‘massage’.

De echo voor de ligging van mijn placenta vond ik het spannendst. Dit zou namelijk bepalen of ik natuurlijk kan en mag bevallen of niet. Bij de 20 weken echo was te zien dat mijn placenta deels voor mijn baarmoedermond ligt. Hierdoor is de uitgang dus deels afgesloten met placenta. Een natuurlijke bevalling is dan zeer risicovol en dus uitgesloten. Om 9.20 waren wij aan de beurt voor de echo.

Ik moet zeggen: ik vond het heel spannend! Gelukkig zei ze al snel: Ik kan de placenta eigenlijk niet zo goed vinden in de buurt van de baarmoedermond. Tijdens de inwendige echo moest er echt goed gezocht worden en werd er bevestigd dat de placenta een paar centimeter van de baarmoedermond af ligt. YES! We hadden gelijk dubbel goed nieuws want ze lag al met haar hoofdje beneden (een paar weken terug lag mevrouw nog in stuit).

Tijdens de echo is gelijk gemeten en ze ligt netjes op het groeischema en wordt nu geschat op ongeveer 2 kilo.

Mijn afspraak bij de verloskundige was dubbel omdat ik mijn geboorteplan zou gaan doorspreken. Tijdens mijn vakantie had ik mijn plan gemaakt en opgesteld, toch nog best lastig om op papier te zetten wat je echt wel of niet wilt. Ik heb alle opties maar op papier gezet: geboortehotel, medische bevalling en keizersnede. Bij elke optie een ander soort wensen. Zo wil ik in het geboortehotel zo min mogelijk gefrunnik aan mijn lijf, tijdens een medische bevalling zo laat mogelijk aan alle snoertjes (uiteraard als het medisch verantwoord is) en tijdens een keizersnede wil ik een gentle sectio indien mogelijk.

De verloskundige was blij met mijn geboorteplan. Kort maar krachtig. Ik heb geen absurde wensen (geen rozenblaadjes in mijn water of geurkaarsen) en heb wel een visie dat ik het wel zie. Het komt zoals het komt.

De controle verder was goed. Ik ben héél blij dat mijn bloeddruk gewoon nog rustig is en het dus inhoud dat ik gewoon maar moet afwachten wanneer ik ga beginnen met bevallen. Ik ben nu 8 kilo aangekomen en ik kreeg complimentjes dat dat heel netjes is. Ik ben ook blij dat het niet te veel is. Wat er nu niet aan komt hoeft er straks niet af!

De verloskundige vertelde dat ik qua bevalling uit mag gaan van de helft van de tijd van Sepp. Dat betekent dat ik ongeveer 5 uur zou bezig zijn met de bevalling van Zusje (mits zij braaf mee werkt).

Hoe ik mij verder voel? Eigenlijk wel goed, behalve moe en soms heel erg moe. Ik slaap slecht waardoor ik soms niet vooruit te branden ben. Ik doe inmiddels weer dagelijks een middagdutje omdat ik het anders niet vol houd. Bij de verloskundige wel al de optie gehad, dat als ik het echt niet meer trek, een nachtje in het ziekenhuis kan slapen met medicatie zodat het cirkeltje doorbroken kan worden. Wel fijn dat ik dit achter de hand heb.

moe meme

Dus eigenlijk is het nu een kwestie van uitbroeden en hopen dat ze er niet te lang over doet!

Liefs <3,

Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s