Nee, dat zei je niet!

Hoe verder ik kom in mijn zwangerschap, hoe meer bijzondere vragen of opmerkingen ik krijg. Waarschijnlijk niet eens allemaal raar of bijzonder bedoeld maar wel dat ik dacht uhmm bedankt, denk ik.

003.jpg

foto gemaakt door: MJS fotostudio

  • ZO! die borsten van jou hé, blijven die groeien!

Deze heb ik denk ik het meeste gehoord tijdens mijn zwangerschap. Nou weet ik dat ik nooit achteraan heb gestaan bij het uitdelen van de borsten, en dat ze nu niet ineens kleiner zijn geworden, maar hoezo benoem je het!
Ik snap het: ze zijn groot, maar believe me: dat had ik zelf ook al wel gezien en gevoeld. Ik word er niet persé blijer van dat ze nog groter zijn geworden. Weer een lettertje verder in het alfabet van de cupmaten. Ik weet dat het gelukkig weer goed komt, dus ladies en gentlemen: geniet er nog even van: ze slinken weer!

(overigens kan ik om deze wel lachen hoor! Blijft toch grappig dat het eerste is wat bij mensen opvalt.)

002

  • vorige keer was jij echt veel dikker.

Ook deze heb ik meerdere keren gehoord. Weet niet of ik dit nou als compliment moet opvatten of als terugwerkende belediging. Bij Sepp was ik inderdaad veel dikker doordat ik op voorhand al veel was aangekomen door de medicatie, maar ook tijdens de zwangerschap waren de kilo’s in de aanbieding. Hierdoor voelde ik mij zeker niet op mijn mooist tijdens de zwangerschap van Sepp. Gelukkig blijft het mij wel nu behoorlijk bespaard en kan ik zeggen dat ik mij fijn voel in mijn lijf. De zwangerschap zit waar het hoort te zitten (buik en borsten) en niet ook nog eens in mijn gezicht en uhm ja overal.

  • had je het niet sneller gewild? Hebben jullie bewust zo lang gewacht.

Oef deze heb ik gelukkig niet vaak gehoord, omdat de mensen die mij echt kennen denk ik niet deze vraag hadden gesteld aan mij. Maar ik heb hem aan het begin van mijn zwangerschap wel gehoord. Die kwam toen wel even binnen. Ja zeker had ik het sneller gewild, en nee we hebben niet bewust gewacht. Het was ons helaas niet sneller gegund en moesten 2 jaar wachten op deze zwangerschap!

  • Is dit de laatste?

Uhm ik ben nog zwanger, dus denk niet direct aan de volgende, maar ja dit is de laatste. Waarom mensen dit vragen weet ik niet. Is dit omdat ze bang zijn dat ik weer zwanger word? Hoe ik dit nu al zo zeker weet dat het niet weer gebeurd? Zoals je al in diverse blogs hebt gelezen, we hebben er best veel moeite voor gedaan. Ja ik weet het, er zijn mensen die er langer over doen, maar elke maand dat het langer duurt is al te lang. Het heeft emotioneel veel gekost en ik weet zeker: dit is de laatste zwangerschap. Ik ben wel ‘genezen’ van zwanger worden en ben straks compleet met mijn lieve vriend, zoon en dochter. 

Laten we vooral niet de eeuwige horror bevallingsverhalen vergeten die spontaan aan je verteld worden.. Toen ik zwanger was…, uitgescheurd tot aan mijn navel, 36 uur bezig geweest, uiteindelijk toch een keizersnee. Mensen! Ik wil het niet horen! Ik heb het al een keer meegemaakt, ja het doet zeer, nee ik wil eigenlijk niet weten hoe zeer het bij jou deed, danku!

Van welke opmerkingen tijdens je zwangerschap stond jij met je mond vol tanden?

Liefs,
Mariëtte ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s