De papa tag

Vandaag eens een stukje van Brabantse papa Johan op de blog. Een tag ingevuld door papa, een keer iets anders. Johan geeft vandaag antwoord op vragen over het vaderschap en of hij altijd al kindjes wilde. hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen.
20170307_101620
Even voorstellen:
Johan is:
35 jaar
de man van Stefanie.
de papa van Abel en Roïn.
een hardwerkende man die probeert van zijn hobby zijn baan te maken (tatoeëren)

Hoeveel kinderen wilde je voor je papa werd.

Ik heb altijd gedacht geen kinderen te willen. Toen ik Stefanie leerde kennen was ze vrij duidelijk dat zij wel heel graag kinderen wilde. Door haar te horen over kindjes ben ik er over na gaan denken. Uiteindelijk kwam ik toch tot de conclusie dat een gezin mij ook wel heel leuk leek.

Is dat aantal veranderd nu je kind(jes) hebt?
Ja, in eerste instantie wilde ik maar 1 kindje. Ik wist dat Stefanie er graag 2 wilde maar daar hebben we veel over gepraat en Stefanie legde zich neer bij het besluit om het bij 1 kindje te laten. Toen we op een dag in de speeltuin waren verkoos een kindje haar eigen broer boven Abel om mee te spelen en wist ik het eigenlijk zeker, Ik wilde een broertje of zusje voor Abel. Zo werd uiteindelijk Stefanie haar ideaal plaatje ook mijn ideaal plaatje!

Waren de kindjes gepland of een verrassing?
Zowel Abel als Roïn waren beide gepland.

Hoe heb je het bekend gemaakt aan familie en vrienden?
Bij Abel vertelde wij het de familie op moederdag. we gaven de oma’s een kaartje met daarop de tekst… “op een ander cadeau moet je nog even wachten, je kan er voor zorgen, eten geven en mee spelen maar vooral veel van houden. Mijn moeder dacht dat ze een hond kreeg, haha!

Bij Roïn lieten we een foto van de zwangerschapstest zien aan de familie. en tijdens onze verjaardagen hebben we vrienden verrast met negerzoenen  met blauwe en roze muisjes.

Wat is het meest mooie aan papa zijn?
Het mooiste moment van de dag vind ik als ik thuis kom uit het werk, 2 mannetjes die blij zijn om jou weer te zien, die gezichtjes zijn priceless. Verder vind ik het gevoel van onvoorwaardelijke liefde prachtig. je houd hoe dan ook van hun en hun sowieso van jou. Hoe je je ook voelt of hoe je er ook uitziet, zonder vooroordelen.

Welk advies zou je andere papa’s mee willen geven.
Sta wat vaker stil bij het moment! Ben niet te veel met andere dingen bezig maar neem gewoon eens de tijd om naar je kindjes te kijken en te genieten.

Is tijd alleen doorbrengen met je kindjes belangrijk voor je?
Ja, ik vind het belangrijk dat de kinderen ook mijn normen en waarden leren. door alleen met ze te zijn krijgen ze deze toch beter mee. aangezien ik veel werk zijn ze natuurlijk meer met Stefanie. Ik vind de verzorgende taak daarom wel moeilijker. Het is vaker stressen als bij Steef, zij is het toch allemaal meer gewend om alleen met de jongens te zijn.

Waar zou je aan willen werken om een “betere” ouder te zijn?
Ik wil meer van het moment genieten. Het leven gaat al zo snel. We werken allemaal veel en daarom zou ik meer van de kleine dingen moeten genieten.

Wat is je favoriete familie uitje?
Een dagje naar de Efteling, we hebben een abonnement dus zijn er regelmatig te vinden. Ook vind ik het heerlijk om lekker in de bossen te wandelen.

Hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen, Zouden jullie dit ook graag willen weten van de andere Brabantse papa’s?

Liefs Stefanie -x-

7 gedachtes over “De papa tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s