To go with kids: Madurodam

Zin om een dagje weg te gaan en in 1 keer heel Nederland te zien? Dan is Madurodam een top optie. Je ziet alle highlights van Nederland en je hoeft er geen rot eind voor te rijden. Is het de moeite waard om naar toe te rijden of kan je het beter overslaan?

Wij hadden kaartjes ‘gewonnen’ via de postcode loterij en hadden nog een weekje thuis vakantie. Ik ben vroeger als kind er wel geweest maar daarna nooit meer. Het is nou niet iets waarvan ik zeg: ‘Ja, dat ga ik nou vandaag eens doen: een dagje Madurodam’. Vanuit Etten-leur is het een goed uurtje rijden naar Scheveningen en dat is dus prima te doen.

20170706_103344
Bij binnenkomst krijg je een pasje waarmee je informatie zuilen kan activeren en foto’s kan opslaan die je onderweg kan maken. Een handig systeem omdat je ook kan aangeven in welke taal je het wilt horen. Je hoeft dus niet bij een informatiezuil alles in 3 talen te horen.

Sepp zijn mond viel open toen wij verder liepen en hij zag wat wij nou daadwerkelijk gingen zien. Wij hadden alleen gezegd: ‘we gaan vandaag naar een stad waar ze boten, vliegtuigen en treinen hebben’. Nou niks aan gelogen! Vlak bij de ingang rijden de treinen al voor bij en kon hij het al niet meer bijhouden.


Heel logisch is Madurodam overigens niet ingedeeld. Zo staat de textielfabriek van Tilburg naast een gebouw in Nijmegen. Logica is ver te zoeken in Madurodam. Bij het rijksmuseum kwamen wij de eerste informatiezuil tegen. Met het oranje kaartje activeer je een verhaaltje die leuk word verteld maar Sepp niet kan boeien. Hij rende al snel door naar het volgende.

 

 

 

 

Madurodam is soms ook interactief. Je mag zelf aan de slag met een dam en bootjes, een brandje blussen en boten laden. Sepp leefde zich goed uit met de blokken al was het niet zoals het bedoeld was (heel leuk om dan andere kindjes te zien kijken en te zien denken: ‘o suf jongetje, zo moet het niet’) en was het veel leuker om ze in het water te gooien.

Voor kinderen van Sepp zijn leeftijd is het vooral leuk dat de boten en treinen bewegen en rond varen en rijden. De gebouwen zelf had hij vrij snel al gezien en snel was hij gericht op de bewegende onderdelen in het park.

In het park zijn twee restaurants waar je wat kan eten alleen tijdens ons bezoek was er een dicht. Wel jammer want dat was net diegene die dicht bij de speeltuin was. Het park is niet mega groot en na 2 uurtjes hadden we alles wel al gezien. De dag dat wij er waren was het ook nog eens héél warm en heb je in het park weinig beschutting voor de zon. Er staan her en der wat bankjes maar ook die stonden vol in het zonnetje. Niet echt ideaal bij 33 weken zwangerschap moet ik zeggen.

Zou ik nog een keer gaan? Uhm ja en nee. Sepp vond het heel leuk en wilde eigenlijk niet naar huis maar om nou te zeggen dat ik over een maand weer ga, nee. Je bent er ook vrij snel doorheen, althans met het kijktempo van een peuter. Voor 3jarige is vooral het interactieve leuk van de rondrijdende autootjes en een vrachtauto die jou een snoepje komt brengen. De gebouwen zijn, denk ik, weer wat leuker als ze het op school de steden krijgen.

Madurodam is hele jaar door geopend. Voor een dagkaartje betaal je €16,50. Vanaf 3 jaar moet je ook een kaartje kopen voor je kids. Tip: bestel via de site van Madurodam de kaartjes en bespaar 2 euro per persoon.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s