De papa tag

Vandaag als hekkensluiter brabantse papa Jordi aan het woord. Ook Jordi geeft vandaag antwoord op vragen over het vaderschap en wat hij er van vind.

jordi

Even voorstellen, Jordi:
29 jaar
De vriend van Mariëtte
Papa van Sepp en Zusje (op komst)
Meldkamercentralist bij de Politie Zeeland – West Brabant.

Hoeveel kinderen wilde je, voordat je papa werd?
Toen ik “jong” was wist ik al heel goed dat wanneer ik later groot zou zijn een gezin wilde, een leuke vriendin (yes, die heb ik), een leuk huis en twee kinderen. Dat was en is voor mij altijd het ideale plaatje geweest. Waarom twee kinderen? Goede vraag, maar vooral met de gedachte dat ik vind dat een kind niet “alleen” zou moeten zijn.

Is dat aantal veranderd nu je een kind hebt?
Nee dat aantal is zeker niet veranderd. Toen Sepp geboren werd wist ik één ding heel zeker, Sepp moest er een broertje of zusje bij hebben. Gelukkig dacht Mariëtte hier ook zo over. Nu er een zusje op komst is, is voor mij dat plaatje rond en over een paar weken compleet.

Zijn de kinderen gepland of een verrassing?
Zowel Sepp als Zusje zijn gepland, met onze agenda’s naast elkaar ;-).

Wat vind je het leukste/mooiste aan papa zijn?
Het leukste aan papa zijn vind ik de momenten als ik Sepp even niet gezien heb een we elkaar weer zien. Bijvoorbeeld als ik aan het werk of een dagje op rommeljacht ben geweest. Hij vliegt me dan aan, kroelt met me en zegt dan vaak “papa, ik vind je lief”. Dat zijn echt de beste momenten. Verder kan ik heerlijk van hem genieten, als ie lekker aan het spelen is met zijn Playmobil of zijn autootjes. Lekkere verloren in zijn eigen wereld. Fantastisch.

jordi2

Wat is het meeste uitdagende aan papa zijn?
Op een goede manier je eigen normen en waarden meegeven. Meegeven wat ik belangrijk vind maar toch een eigen mening laten ontwikkelen, niks opleggen. Dat is vooral waar ik voor de toekomst de meeste uitdaging in zie. Momenteel is het ontcijferen van het eigen taaltje van Sepp en wat ie dan bedoeld soms een flinke uitdaging.

Hoe vond je het toen je hoorde dat je vader zou worden?
Op die momenten de gelukkigste man op aarde. Maar ook het gevoel van opluchting, ondanks alle moeite die het had gekost was het dan toch (weer) gelukt.

Welk advies zou je andere (toekomstige) papa’s geven?
Geniet van alle momenten die je samen met je kind(eren) en je gezin hebt. Probeer je momenten te pakken om alleen te zijn met je kind. En laat niemand je vertellen wat je moet doen. Neem advies aan wat je denkt te kunnen gebruiken, geef daar een eigen draai aan en gooi de rest weg. Want echt elk kind is anders, er is geen goede of slechte weg.

Alleen tijd doorbrengen met je kind(eren), is dat belangrijk voor je?
Ja super belangrijk, wat ik hiervoor ook al aangeef is het belangrijk deze momenten ook te pakken. Qua opvoeding en normen en waarden zitten Mariëtte en ik gelukkig redelijk op één lijn dus hoef ik het daarvoor niet te doen. Daarom pak ik vooral de momenten alleen met Sepp om lekker te keten, stoere dingen te doen en te stoeien. Samen gek doen en lachen. Maar ook ’s avonds even samen dat boekje lezen voor het naar bed gaan is super belangrijk maar voornamelijk erg fijn.

Waar zou je aan willen werken om een “betere” ouder te zijn?
Soms kan ik nogal snel vloeken. Een godvertje hier en daar floept er al snel uit. Dat moet ik meer zien te voorkomen in het bijzijn van Sepp en over een paar weken van zusje.

Wat is je favoriete familie uitje/activiteit?
Ik heb niet echt één favoriet uitje of activiteit. Vind het heerlijk als ik ’s ochtends vrij ben om samen wakker te worden en met zijn drieën lekker nog even te luieren in bed. Verder vind ik het samen bezig zijn gewoon fijn, dagje Efteling, dierentuin en zoveel mogelijk keren per jaar op vakantie gaan ;-), maar wie niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s