Spetter pieter pater…

Dat buiten spelen belangrijk is voor kinderen weten we allemaal. Kinderen krijgen vaak Vitamine D van ons via druppels of vitamine pilletjes. Maar in de zomer is de vitamine D gewoon gratis en voor niks via zonlicht. Dus buiten spelen is gezond! (maar vergeet natuurlijk niet te smeren!!) En wat is er leuker om dan lekker buiten met water te spelen. Helaas is het in Nederland vaak niet zo’n prachtig weer om meteen het zwembad buiten te kunnen zetten, dus vandaar vandaag wat water activiteiten die ook kunnen met minder warm weer.

Verven met water:
Vaak is het lekker weer maar vind je kindje het wel leuk om te knutselen, je kunt dan natuurlijk gewoon de knutsel spullen naar buiten halen. Maar hoe leuk is het om het een keer anders te doen dan anders. Dus verven met water, heel makkelijk!
wat heb je nodig:
– bakje water
– kwastje.
Je hebt geen papier nodig maar je kindje kan lekker verven op de tegels.

Abel vond dit erg leuk om te doen.. “haha verven op de tegels…??” Het is super simpel maar wel een hit!

“fiets”wash:
Wat Abel ook altijd leuk vind is zijn fietsen en voertuigen wassen. Ik maak dan een emmertje sop voor hem en geef hem een doekje. Hij gaat dan ijverig aan de slag tot alles blinkt (bijwijzen van). Dit geeft overigens geen garantie dat ze droog blijven want de fietswash kan er ruig aan toe gaan!!


Speelgoed poetsen:
Een emmer sop en een bak speelgoed en laat ze maar lekker kliederen. Ik leg er meestal een handdoek naast zodat Abel daar het speelgoed op kan leggen om te drogen. Ook hierbij geef ik geen garantie dat ze droog blijven maar ik zie het als een win win win situatie: Speelgoed schoon, kind geรซntertaind en mama blij!


Brandweerman:
Deze activiteit staar hier met stip op 1!!! Brandweertje spelen. Ik kocht voor nog geen โ‚ฌ5,- een brandweer spuit bij de Kruidvat. Die middag zijn we met zijn 3en naar buiten gegaan en maakte Johan een parcours met lege flessen. Abel ging in de garage staan en Johan riep klaar voor de start en dan kwam Abel naar buiten gerend en ging het parcours af.. Echt lol voor 10 die 2 mannen!

Hopelijk vinden jullie het leuke activiteiten en gaan jullie ze eens proberen.
Hebben jullie nog leuke buiten activiteiten met water, ik hoor ze graag!

Veel buiten speelplezier!
Liefs Stefanie -x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s