30 is the new 20!

Afbeeldingsresultaat voor 30 is the new 20Ja jongens en meisjes het is zover, ik word deze maand 30 jaar! Iets waar ik eigenlijk helemaal niet tegen op zie. (Ik gooi er even wat cliches tegen aan) Ik ben blij dat ik het heb mogen bereiken en je bent zo oud als je je voelt toch? 30 jaar Stefanie.. mooi tijd om daar eens even op terug te blikken!
20170706_064335[1]
op 23 augustus 1987 ben ik geboren in het ziekenhuis van Breda! De derde dochter van mijn lieve papa en mama. Mijn 2 oudere zussen kregen er een zusje bij en god wat waren ze daar blij mee… NOT, nou ja 1tje niet! Simone was meteen een soort tweede mama voor mij maar Nicole haten het zo dat ze niet meer de jongste was. ze vroeg na 2 weken dan ook wanneer ze mij weer op kwamen halen, haha! Ik scheel 8 en 6 jaar met mijn zussen dus ik ben een heus nakomertje. wel gewoon gepland, ze wilde er toch nog een kindje bij.
IMG_9693.jpg
We woonden in Rijen en ik ging daar dan ook naar de basisschool. Prima tijd gehad en leuke vrienden gemaakt die ik zo nu en dan nog via social media spreek of ergens tegen kom. Het laatste jaar zat ik zelf niet top in mijn vel en dat ging zich op de middelbare school uiten in een eetstoornis. Een tijd waar ik niet heel graag over praat, want ik ben er niet trots op. ik loog in die tijd veel tegen mijn ouders en wist gewoon niet wie ik zelf was. UBER PUBER TO THE MAX! Ik hing op straat en vond mezelf zo stoer. Och wat heb ik een ruzie gemaakt met mijn ouders, vooral met mijn moeder… Vooral omdat ik kwa karakter zoveel op haar lijk. Toen Abel geboren is begreep ik haar ineens. O zo voelt dat om een kind te hebben, daarom wilde ze me zo beschermen en voor fouten behoeden. Ik heb dus toen pas mijn excuses oprecht gemaakt!

wp-image-1072225089

Na mijn middelbare school ging ik in Tilburg naar de SPW. Na 3 jaar ben ik afgestudeerd en ik ging werken in de kinderopvang. Ik was toen 18 jaar en ging toen ook mijn eerste appartementje huren in rijen. Op mijn 18 dus inderdaad op me zelf gaan wonen, vroeg hoor ik je denken. Nee voor mij precies op tijd. Mijn zussen zijn natuurlijk ouder en waren al lang uit huis, het was goed zo ik verdiende mijn eigen loon en kon het aan dus why not!

Toen ik 21 jaar was ontmoete ik Johan via mijn beste vriendin. We hadden een feestje en ik was voorbereid dat er iemand zou komen die echt wel iets voor mij zou zijn…en ja hoor dat was hij zeker. Maar meneer maakte er geen werk van. Na een maand heb ik dan maar de stoute schoenen aangetrokken en contact met hem gezocht. We plande een date en die beviel zo goed dat er vele volgde na 2 maanden waren we een setje<3. Onze eerste 2 jaar waren uhm…Heftig. Heftig in de breedste zin van het woord. We hebben hoge pieken en hele diepe dalen gehad die 2 jaar. We hebben nu echt nooit meer ruzie en zeggen altijd dat dat komt omdat we in de eerste 2 jaar zoveel ruzie hebben gemaakt. Ik denk dat veel mensen het niet gered hadden in hun relatie. Maar wij werden er sterker door.

IMG_20170803_115833_442

We zetten Johan zijn appartement te koop en wilde samen iets kopen. Helaas duurde dit heel lang dus ik heb mijn huur al opgezegd en ben bij Johan in zijn appartementje gaan wonen. Niet ideaal want Johan zijn huisje was zo’n 35 vierkante meter en dus echt te klein voor 2 personen maar ja je moet wat. Na 3! jaar hadden we het dan eindelijk verkocht en we gingen opzoek naar een huis. Al snel vonden we iets en konden er een paar maanden later al in. We hebben 2 weken geklust en geverfd en toen konden we in ons huis, super fijn en wat een ruimte!

31 december 2013 werd Abel geboren, ons eerste mannetje! Dolgelukkig waren we met zijn komst. Na lang twijfelen besloten we toch voor een tweede kindje te gaan en dat was ons gegund, in 2017 werd Roïn geboren. Ons tweede kereltje en daarmee is ons gezin echt compleet. (eigenlijk zou Johan nog een hond willen maar ik pas!)

In 2015 zijn Johan en ik getrouwd. Ik wilde eigenlijk nooit trouwen maar na de geboorte van Abel wilde ik ook heel graag Lijster heten. En gelukkig vroeg Johan mij dan in 2014 “of ik ook een Lijstertje wilde worden”… Yes please!
IMG_9322.jpg
Johan, Abel en Roïn mijn mannen, mijn trots. Ik word 30 en kijk met een grote glimlach terug op mijn leven, zijn er dingen die ik zou willen veranderen? Nee dingen die gebeurd zijn hebben mij gemaakt zoals ik nu ben. En ik ben nu trots op mezelf, tuurlijk moet ik nog steeds gewoon afvallen en gaan sporten maar ik ben trots! Blij met mijn gezin, blij met mijn werk en vrienden. Dus wat wil een mens nog meer?

Natuurlijk blijft er wat te wensen voor de komende 30/40/50 jaar. Ik wil nog mooie reizen maken met de boys maar wens vooral heel veel geluk, gezondheid en wijsheid voor mij en mijn gezin!

Veel liefs Stefanie -x-

IMG_20170806_114337_681

 

4 gedachtes over “30 is the new 20!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s