Mijn kraamweek als mama van 2

Donderdag 10 augustus om 21.10 was daar onze mooie dochter Febe en ging officieel mijn kraamweek van start gevuld met ontbijtje op bed, fruithapjes, eerste keren, hielprikje en borstvoeding.

ontmoeting zwartwit.jpg

De volgende ochtend om negen uur stond er een erg nieuwsgierige grote broer klaar om z’n zusje te ontmoeten. Gek vond hij het wel maar hij was wel zo stoer om zijn zusje even vast te houden. Nadat ik nog een keer dat kraamverband had verwisseld en mijn boterham met ziekenhuiskaas (lees: plastic) op had gingen we als gezin van vier naar huis. En hoe onwennig dat was bij Sepp zo gewoon voelde het bij Febe. We legde haar beneden in haar wiegje en het leek alsof ze er altijd al bij was geweest. Zaten we dan: papa, mama en onze twee kindjes.

Onze eerste kraamhulp kon niet heel de kraamweek blijven en dus kregen wij halverwege een wissel. In eerste instantie baalde ik hier van maar omdat er geen supermega klik was, was het ook wel fijn . Begrijp mij niet verkeerd, het was een lieve vrouw, lief voor Sepp en voor Febe, deed was ze moest doen, maar het praatte niet zo fijn. En laten we eerlijk zijn, toch wel gezellig als iemand heel de dag in huis is, dat je er ook leuk mee kan praten.  De tweede kraamhulp was een stuk gezelliger en hebben we de kraamweek goed  mee afgesloten.

Ik was even vergeten hoe moe je bent in je kraamweek en ook het samentrekken van mijn baarmoeder tijdens de borstvoeding had ik blijkbaar goed weggestopt. Tijdens de dagelijkse controle bleek gelukkig wel dat diezelfde baarmoeder op rap tempo weer terug naar zn originele staat krimpte. Ik heb bijna alle dagen tot een uur of elf op bed gelegen want ja mijn eten en drinken werd toch gebracht. Goed gebruik maken van die hulp in huis.

oortestOp dag 5 kwamen ze voor de hielprik en de oortest en toevallig was de vrouw die dat kwam doen dezelfde die ons vrijdag ochtend nog had verzorgd in het kraamhotel. De hielprik zelf blijft stom en zeker omdat er een tweede keer geprikt moest worden. De oortest mocht Sepp helpen dus die voelde zich ook heel belangrijk met de taak om het knopje in te drukken.. Trotse broer! Voor de oortest is ze geslaagd maar we zullen zien of ze ze daadwerkelijk gaat gebruiken.

Na 6 dagen binnen zitten en mij eigenlijk prima voelen was ik er klaar mee.  Na ons middagdutje wilde ik een rondje gaan lopen. Heel heldhaftig wilde ik naar een grotere speeltuin verderop in de buurt. Jeetje wat had ik mij verkeken op dat rondje.  De heenweg ging wel maar terug deed zeer!! Ik moest echt gaan zitten toen ik thuis kwam, want mijn rug en bekken waren not amused door dit avontuur. Voel je je thuis een ware heldin, ben je buiten gewoon een oud omaatje.

badje

De laatste dag van onze kraamweek stond in het teken van alles afsluiten. Papieren tekenen, laatste ontbijtje op bed, laatste keer vind de baarmoeder spelen en nog even niksen.  Ik heb genoten van mijn kraamweek en de kraamhulp maar was stiekem blij dat ik mijn eigen huis weer terug had. De vrijdag nog een dagje als gezin doorgebracht en zaterdag moest Jordi al weer gaan werken. Het normale leven als mama van twee is begonnen!

liefs <3,
Mariëtte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s